Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neobvyklý příběh bouřlivé letní romance. Nepříliš šťastně vdaná Elzabeth tráví léto společně se svou patnáctiletou dcerou Cécile v městečku Vitell. Cécille si začne letní románek se sedmnáctiletým Georgesem, který pracuje v kuchyni hotelu, v němž se obě ubytovaly. Elzabeth se u bazénu seznámí s místním playboyem Giovannim a začíná vášnivá aféra. Matka i dcera prožívají velmi podobné léto, avšak ani to netrvá věčně. (frings)

(více)

Recenze (11)

Atron 

všechny recenze uživatele

Já nějak nerozumím tomu nadšení tady... začátek byl jak úvod ke koženejm kalhotám a víc jsem nevydržel. Třeba je to moje chyba, ale nezaujalo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film obsahově tak trochu o ničem. O tom, že Romy Schneider byla ve svých nejlepších letech krásná, a o tom, že v lázních se každý, kdo se tomu nechce bránit, docela snadno s někým zaplete. Stačí k tomu troška nepříliš hlubokomyslných řečí. Vizuálně pěkné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po daždi ani stopy, ale zaujímavé informácie prišli. Že napríklad v sedemdesiatych rokoch, keď 17 ročný pozval 15 ročnú domov, aby jej ukázal zbierku motýľov, tak naozaj tým myslí zbierku motýľov. A ona mu z vďačnosti potom ľahne. Ale do truhly. Romantika sa vyvíja, dnes je zbierka motýľov ejakulát v zadku a neleží sa už skoro vôbec, nestíhačka pri robení selfie. Film je mimo toho založený takmer kompletne na pôvabe Romy Schneider a romantickej hudbe, ktorá často vyhráva za pekných prechádzok či tanca. Samozrejme, tu už došlo aj k ležaniu, lebo fúzatí chlpatohrudníci boli v tom čase vyhľadávanou korisťou na medzistehenné sťahy. Aj tak si však po sparnom letnom potení väčšina v týchto prípadoch na konci zaspieva Sagvana Tofiho: Touhy prchavý jsou! ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Letní láska žhavá v podání půvabné Romy Schneider, coby vdané paničky na dovolené, užívající si pozornosti a vášně místního svůdníka a křehká a hravá mezi Romyinou filmovou dcerkou a mladičkým hotelovým číšníkem. Prázdninová romance, která vám zvedne náladu v šedivých zimních dnech anebo ještě umocní příjemné chvíle letní pohody. ()

frings 

všechny recenze uživatele

V dokonalé souhře kamery a nádherné hudby se pokaždé nechám unést krásou a něžným půvabem Romy Schneider, které se snoubí právě v tomto filmu. Během 93 min. čisté francouzské romantiky se rozplynou všechny chmury :-) ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Příjemný, poetický, citlivý film s kouzelnou Romy Schneider, která si roli bezstarostné, život milující Elizabeth skutečně vychutnávala. Jean-Claude Brialy nám ukazuje, jak mají romantické filmy vypadat. Minimum patosu, maximum poezie.... Snad jen pár zajímavostí k filmu. Manžela Elizabeth, kterého ve filmu slyšíme jen v telefonním sluchátku, hrál dobrý přítel Romy Schneider Michel Piccoli. Jeho fotografii můžeme vidět na komodě v hotelovém pokoji. A druhá zajímavost - v 60. minutě se ve filmu objeví sedmiletý syn Romy Schneider David jako klučina v bazénu učící se plavat. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jako každý rok tráví Elisabeth Delerue a její dcera Cécile část prázdnin ve Vittelu. Je tu nádherné prostředí, klidné městečko, luxusní hotel a přívětivý ředitel; vše je tu připraveno k odpočinku. Elisabeth, která je rozdělena mezi telefonáty od manžela, procházky, rozhovory, jídlo a lázně, nevnímá, jak čas utíká. Všimne si mladého atraktivního hotelového hosta a několik dní ho sleduje; zpočátku předstírá, že ho nevidí, ale brzy nato se odváží s ním promluvit. Cécile zase není necitlivá k přístupům Georgese, jednoho z mladých hotelových kuchařů, a přitom pozoruje matčino počínání.-- Elisabeth nachází novou chuť do života. Zdá se, že vášeň, která ji brzy pohání, sdílí i Giovanni, navzdory tajemství, které obklopuje jeho život. Nyní žijí jako milenci, aniž by se o něco starali. Znepokojená Cécile se svěří Georgesovi a oba na základě pozorování tohoto páru odsuzují chování dospělých. Nikdy nebudou jako oni. První láska Cecile je čistá a příkladná.-- Při zprávě o Giovanniho náhlém odjezdu se Elisabeth zhroutí. Její sny a naděje na nový život byly zmařeny. Příští rok se do Vittelu už nevrátí... Pěkně a s espritem napsaná a natočená romance ( režijní debut Jean-Claude Brialyho) ()

bravo1 

všechny recenze uživatele

Těžko popsatelná poetika filmu v čele s Romy Schneider mne tak okouzlila, že i já, který je dalek toho, vyhledávat romantické filmy, jsem vytáhnul pět hvězd:) A jak to u filmů s maximálním možným hodnocením bývá - nádherná hudba. ()

Reklama

Reklama