Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 15

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 15

Recenze (277)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování z části jako klasická 3D animace, z části rozpohybované fyzické modely a z části smíchané s origami. Zasazení do Japonska taky příjemné, včetně menších reálií. Příběh už ne tak originální, ani poutavý a popravdě děsivě průhledný - nebývám tak bystrý, ale defakto jsem uhodl všechny později možná překvapivé momenty už na začátku. Ale dojemné a neidylistické zakončení, které si na nic nehrálo, to díkybohu dostatečně zachránilo. Určitě jde o umělecký kousek, který ale po boku stále geniálního Pixaru bohužel moc nevyniká a nepřináší ani nic jinak výjimečného. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o japonský animák a světě div, ono to docela funguje. Tedy přinejmenším po vizuální stránce. Kubo skutečně nešetří okouzlujícími vizuálními nápady typickými pro japonské animované filmy. Oživlé origami, světla na řece, strašidelné tety hlavního hrdiny... to všechno potěší. Jeden celkem velký rozdíl mezi Kubem a jeho filmovými vzory je - totiž že tenhle film je víc zaměřený na děti. Což samozřejmě není nutně špatně, ale chybí tu v tom případě ty nejdrsnější momenty a určitá příběhová epičnost těch nejlepších japonských animáků. Kubo je tak krásná pohádka (opravdu, ne jen dětský film) o jednom zvláštním chlapci a jeho lásce k rodičům. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velmi dobrou podívanou a nejsem zklamán. Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale už v momentě, kdy se objevily tetičky a na plátně zavládla temná atmosféra jsme pochopil, že se dívám na něco hodně dobrého. Příběh byl slušný, líbily se mi jednotlivé zvraty i když některá překvapení, třeba jak je to s "obtížným samurajským hmyzem", jsem si domyslel velmi rychle. Líbil se mi i konec, který byl pro mě docela nečekaný a v podstatě mnohem lepší, než kdyby to zakončili tak, jak pohádky pro děti obvykle končí. Asi největší požitek jsem ale měl z animace. Ten styl se mi hodně líbil, nápady, které si páni autoři vymysleli a všechna ta stvoření ať již skutečná, nebo jen z papíru mě doslova nadchla. Akční pasáže byly dynamické a vizuálně hodně povedené, především v těchto částech jsem si film skvěle užíval. Musím pochválit i pěkné závěrečné titulky a obzvlášť pak pasáž, která nám trochu ukázala, jak se film vlastně vyráběl. Kubo a dvě struny (nebo "a kouzelný meč", jak si to pojmenovali tuzemští distributoři, i když ten meč tam v podstatě nikterak extrémně výraznou roli nakonec nehraje) je zkrátka hodně zajímavá a originální fantasy, která velmi dobře pracuje s atmosférou i emocemi. 8,5/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten preslávený animák, ktorý všetci ospevovali? Ja som akosi od Travisa Knighta nečakal žiadne zázraky, obzvlášť po jeho predchádzajúcich dvoch kúskoch (ParaNorman a The Boxtrolls), ktoré ma akosi nezaujali. Kubo bol síce oproti tomu výraznejší posun vpred, ale aj tak žiadna revolúcia. Scenár bol ako tak originálny, nechýbal tomu ani tzv. moment prekvapenia, dokonca aj pointa bola veľmi pekná, ale tá vizualizácia s mnohými akčnými vsuvkami ma proste nebavila. Po všetkých tých chválach som jednoducho čakal niečo ohromujúce, a to malo od toho veru dosť ďaleko. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre deti temné a málo roztancované, či abstinujúce v naivnosti. Fantasy pre minimálne druhý stupeň základnej školy a vyššie. Poetický, dramatický, dojímavý a oslobodený od ( v dnešnej dobe občas už prehnaného ) moralizovania ( ktoré aj tak nefunguje ) a poučovania ( ktoré nedodržujú tí, ktorí ho kážu ). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Travis Knight sa nechal počuť, že film je poctou Akiry Kurosawa a Hayao Miyazaki (obaja boli inšpiráciou pre vznik snímky) a britskej kapely The Beatles, pre osobné hudobné spomienky jeho rodiny. Navyše pieseň, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil člen kapely, gitarista a skladateľ George Harrison a objavila sa v roku 1968 na dvojalbume The Beatles (tiež známom ako "Biely album"). (Casador)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)
  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama