Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 15

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 15

Recenze (277)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování z části jako klasická 3D animace, z části rozpohybované fyzické modely a z části smíchané s origami. Zasazení do Japonska taky příjemné, včetně menších reálií. Příběh už ne tak originální, ani poutavý a popravdě děsivě průhledný - nebývám tak bystrý, ale defakto jsem uhodl všechny později možná překvapivé momenty už na začátku. Ale dojemné a neidylistické zakončení, které si na nic nehrálo, to díkybohu dostatečně zachránilo. Určitě jde o umělecký kousek, který ale po boku stále geniálního Pixaru bohužel moc nevyniká a nepřináší ani nic jinak výjimečného. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příjemná pohádka, občas až s hororovým podtónem, která by mohla sednout z větší části spíše dospělým, protože se zde řeší témata, kterým by děti nemuseli tak úplně rozumět. Koukalo se na to dobře, atrativní japonské exteriéry tomu dodávaly exotický šmrnc. Nicméně mě asi dostatečně nezaujaly hlavní postavy a vtip tomu kapánek chyběl, protože se hraje převážně na vážnou strunu. Je to asi čistě jen můj subjektivní pohled, protože zpracováno je to opravdu velmi dobře. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám Laice, jejich filmy jsou vypiplané až z toho mrazí, kolik práce musí ti lidé podstoupit aby se dostavil výsledek. Nicméně, já tyhle modelářské filmy nikdy zase tolik nemusel :( Tedy pro mě film určitě není, nicméně vyšší kvality mu velmi rád přiznám, protože japonský neuspěchaný styl je velmi pěkně zachycen. Potěší i známé hlasy Theron nebo McConaugheyho. 60% ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Bože ta animace, ty barvy a ta procítěnost úvodních scén díky níž mé tělo prožívalo stav jako feťák po první dávce nejkvalitnějšího fetu. Potom už jen chtělo víc a víc toho skvělého pocitu, jenomže jej nedokázaly další dávky dohnat, tak jako to je u pocitů feťáka běžné. Tohle, že je výtvor USA z roku 2016? Nevěřím vlastním očím. Hloubka citů a efekty byly v tak pevné synchronizaci až jsem se téměř vznášel. Škoda jen, že od vstupu do hledání všech komponentů byla uspěchanost dost znát. Určitě by v tomto případě nebylo na škodu protáhnout snímek na 2 hodiny a víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HANZO BYL MOCNÝ SAMURAJ, ALE BYL SÁM. PŘIPRAVILI HO O RODINU, JEHO KRÁLOVSTVÍ BYLO V TROSKÁCH A JEHO ARMÁDU ZNIČIL OBÁVANÝ MĚSÍČNÍ KRÁL...“ /// Jednovokej, bystrej klučina na hrdinský výpravě za mocným brněním. Parťáky mu dělaj vopičák (bílej) a panáček (papírovej). Taky vobří brouk, co prej bejval samuraj… Ftipnej je vopičák, brouk má taky záblesky (hlavně když se ti dva špičkujou)… prostě je to takovej jinej animák s dušičkově šťastným a drsňáckým příběhem o vyvraždění rodiny. K tomu by se asi Dysnyho animace nehodila… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Se starým se poznala při souboji. 2.) Dědek chce, abych byl chladnej, tvrdej a slepej k lidskosti. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)
  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)
  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama