Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Miguel Ferrer sympatiemi dvakrát nehýří, jeho postava novináře Deese je navíc arogantní a sobecký parchant. Entwisleová coby jeho mladá a nezkušená reportérka je pohledná, jako herečka ovšem za moc nestojí. To však nevadí, jelikož stejně hlavní linkou je honba za krvelačným přízrakem. Typická devadesátková záležitost se slušnou kamerou a místy velmi pěkným vizuálem - hřbitov.  Na krev dojde bohatě a masakr na letišti je výživný stejně, jako peklo. S Kingovými povídkami je problém, ale tenhle filmový přepis patří mezi ty povedené, a tak po letech musím hodnocení zvednout. Filmu nechybí napětí, které se směrem ke konci, který je třeba pochválit, stupňuje. I když jsem si pár věcí pamatoval, snímek jsem si užil. Pozor na cenzurovanou verzi, která je zbavena většiny násilných scén a pozůstatků vražd, masakru nevyjímaje. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k omezenému rozpočtu a Paviově režijní nezkušenosti velmi slušný snímek,který těží z kvalitní literární předlohy S.Kinga. Jeden z mála případů,kdy se mistr hororu nemusí za adaptaci svého díla stydět.Vzhledem k omezenému rozsahu povídky museli tvůrci příběh více rozvinout, přičemž v konfrontaci obou médií mi film vychází dokonce o trochu lépe.Vynikající výkon M.Ferrera v roli bezohledného bulvárního novináře přidává snímku 20%.Pomocí velice banálních a laciných rekvizit (hromádka hlíny pod letadlem,zvuky z telefonního sluchátka) je vyvolán a udržován pocit tísnivé atmosféry a zlé předtuchy.Celkový dojem těsně pod hranicí 70%. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Night Flier ma stejny problem jako To, je to levny snimek, natoceny podle genialni predlohy (jedna z nejlepsich kingovych povidek). A stejne jako To i on je hodne dobry. Zpracovani je sice slabe, ale rozhodne zaslouzi pozornost atmosfera, ktera smerem k zaveru hodne houstne a cela "pekelna" sekvence je naprosto uzasna. Zajimava je naprosto jasna analogie upira Renfielda a "upira" Deese. Toho hraje jako vzdy skvelej Miguel Ferrer. Ne tak skvelej uz je napriklad jeho sef v redakci, tak nepresvedcivej "dabelskej" smich jsem uz dlouho neslysel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka s příjemnou atmosférou, která se ve svém závěru mění ve slušný masakr. Proto bych apeloval na to, aby si hororoví fans vybrali tu necenzurovanou verzi, v opačném případě budete ochuzeni o Ferrera neortodoxně pracujícího se sekerou, vybuchující hlavy a podobné mňamky. A taky nebudete na konci při "scéně v pekle" tolik zmateni, jako já napoprvé. A ta lacinost filmu mi v tomto případě vůbec nevadila. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kingova knižní předloha na, kterou se už dlouho chystám, tak jí asi nakonec odmítnu, pač je film úplně totožný s knihou, což už nemá smysl číst když víte, jak to celé bude. Každopádně noční letec nebyl vůbec marnej. Pěkně se tu pracovalo s atmosférou a největší podíl na tom má Miquel Ferrer, který byl zapálený do jeho polapení a prakticky, proto udělal všechno, ale mohlo se z toho vymlátit určitě víc. Dávám 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama