Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel na volné noze ve svém pravidelném dvouminutovém černobílém okénku. Historicky první opravdu smysluplný pořad České televize, vtipně a trefně glosující aktuální palčivé problémy dneška, včerejška i zítřka, především pak moje vlastní. Já, Černobíl, toho času ředitel na volné noze, vyhlašuji odteď každý týden v této poněkud přestárlé a zkostnatělé mediální instituci černou a bílou jako jedinou možnou optiku nazírání na svět. Otevřete konečně oči a dívejte se! Děkuji za pozornost. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě Nadčasový formát můžeme ke konci vidět titulky ohledně osvobození Brna (opilí „vlasovci“, olaborant, lynčující dav atd.). (TGMJ)
  • Scénáristka Barbora Klárová namluvila hlasatelku na začátku epizody Plavba do známa. V epizodě Maličkost také zpívala „bleší Libuši“. (ČSFD)
  • V pátém díle je pod propagovanýmí černobílánkami dodatek: "Pokud zavoláte nyní, získáte zdarma... Pozdě, akce už vypršela. Příště buďte rychlejší." Pod ním je menším písmem varování: "Varování lékaře: výrobek je nevhodný pro děti bez smyslu pro humor." A pod tím téměř neviditelný dovětek: "Vsadím se, že tohle už nepřečtete ani omylem, takže tady tím odstavcem se mi upisujete k doživotním splátkám ve výši 6.999,-Kč. Souhlas vyjadřujetete už jen shlédnutím této inzerce. Tento souhlas automaticky platí i pro vaši babičku, bratrance i invalidního křečka." (milaneg)
  • Černobíla i Alfonsa namluvil Jiří Vyorálek, v díle s Japonci (9. díl) překladatelku namluvila Tomoko Shimizu Lisá. (milaneg)

Reklama

Reklama