Reklama

Reklama

Perfektní den

  • Španělsko Un día perfecto (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

První obětí všech válečných konfliktů bývá zdravý rozum. A přesně to se stalo i skupince humanitárních pracovníků z mezinárodní organizace Aid Across Borders, která pomáhá ve válečné zóně kdesi na Balkáně. Sophie (Mélanie Thierry) je v partě nováčkem a chce spasit svět. Mambrú (Benicio Del Toro) už všechno viděl a chce domů. Káťa (Olga Kurylenko) kdysi chtěla získat Mambrúa a tlumočník Damir (Fedja Stukan) chce, aby válka už konečně skončila. „B" (Tim Robbins) ani neví, co vlastně chce. Teď mají na krku jednu z posledních studní uprostřed hor, která je zdrojem vody pro několik vesnic a právě teď v ní plave mrtvola, kterou tam někdo neznámý hodil. Vytáhnout tělo a vyčistit studnu je zdánlivě jednoduchý úkol, ale pro naše humanitární hrdiny se postupně stává neřešitelným úkolem s několika rébusy. Počínaje marným sháněním pevného provazu přes bloudění horskými cestami, na kterých leží zaminované krávy, až po nesmyslné příkazy od velitelů mírových vojsk OSN. Při řešení úkolů tak občas musí sáhnout k netradičním nebo rovnou šíleným řešením. Zároveň nesmí zapomínat, že jsou na území, kterým se prohnala válka a ta se může zase kdykoliv probudit. Prostě je to jen další Perfektní den z mnoha. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (283)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ležet v té studně Butrus Butrus-Ghálí, nikdo by lano nehledal.. Po boku těchto humanitárních pracovníku působí občanská válka v Jugoslávii jako hlína, ale to je jen zdání. Černý humor slouží jako brnění proti absurdním časům, v nichž člověk může žít jedině přítomností a to, že někteří jsou v hlíně a jiní neměli ani to štěstí, aby je do ní někdo schoval, je i přes chybějící explicitu neustále patrné. Přes všechny hloupé a ztracené ideály, i kdyby z tuctu pokusů o dobrý skutek vyšel jen jeden, má cenu zkusit je všechny.. Jako o život hláškující Tim Robbins potvrdil komediální talent, Benicio, ať už je asasín kartelu, teploušský gangster, feťák ve Vegas nebo skeptický aid worker, nic potvrzovat nemusí.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Patra různorodých lidí, kdesi na humanitární misi. Dvě krásky, jeden, co to má všechno totálně v paži a druhý, snad ani neví, co chce. Jeden, zdánlivě malý problém, postupně přerůstá téměř v neřešitelný rébus. A hlavně ukazuje, jak dokážou být někteří lidé hloupí a lhostejní, když mají řešit něco, co se jich až tak osobně netýká. A tak nastávají hodně absurdní situace s jednou studnou, jejíž voda není určitě vhodná k pití. Jak už název sám napovídá. Perfektní den..... ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Konec války nemusí ihned znamenat mír a klid. U občanských válek to plátí asi dvojnásob a dlouho trvá než se rány zacelí.  Bosna a Hercegovina taková byla a možná i trochu i je. Pro humanitárních pracovníky z mezinárodní organizace Aid Across Borders je sisyfovská práce jak dostat jednoho umrlce ze studny v tento čas a v tomto místě. Přes veškerou snahu je někdy problém mezinárodních organizací velmi složitá. Někdy je ovšem těmto organizacím i tlumočit.  Herecké obsazení je dobře zvoleno a hraje dobře ve filmu se silným tématem a dobře natočenému. Temné pohlazení na konci písní Where Have All the Flowers Gone zpívanou Marlene Dietrich má jemné světlé paprsky naděje lepších dnů než je tento perfektní. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Perfektní den je velmi ironický název tohoto španělského snímku, který se příběhově odehrává na konci války na Balkáně. Výborná herecká sestava, dobrý scénář (výborně vypointované scény) a perfektní hudební soundtrack. Další film z řady snímků o humanitární pomoci, kde bohužel byla často hlavním problémem byrokracie, než přímo válečné běsnění. Sice malý snímek, který nepřináší nic nového do svého subžánru, ale je dobře natočen a nenudí, proto silné 4 hvězdy. PS: Výborný Tim Robbins! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

To co byli svého času Three Kings (1999) pro válku v Iráku, to je A Perfect Day pro balkánský konflikt.. Skupina charakterů se až komicky absurdně pachtí za jakýmsi svým cílem (u Tří králů to bylo Sadámovo zlato, zde je to vyzvednutí mrtvoly z jedné studny) a skrz toto své počínání divákovi, jaksi mimochodem, poodhalují mrazivou syrovost války.. Docela překvápko. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Dej sa odohráva v bývalej Juhoslávii na konci juhoslovanských vojen, teda okolo roku 1995. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Alquife, Granade, Cuenca a Malage (Španielsko). (Arsenal83)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama