Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 3

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (275)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nemám pěvecké soutěže moc v lásce, ale dceři se to zdá se líbilo takže asi v pohodě. Zvířata jsou správně bizarní, chameleonka z nich jednoznačně vede. Precizně poskládaný soundtrack pak tahá celé finále. Scény s útěkem táty opice z vězení s podkresem od Eltona jsou dost povedené. + Skvělý Frank na závěr... Hvězdné obsazení jsem neslyšel, u pohádek je u nás nepřekvapivě preferován dabing. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mluví za vše, že ve filmu zazní 80 hudebních hitů. Ano, každý si tam najde ty své oblíbené fláky. Ale na jednu dobrou písničku je tam plno laciných popíkových sraček. A jak jsem si říkal, že ten pop je ve srovnání s jinými styly ještě v pohodě, tak tady jsou zvoleny snad ty nejutahanější a nejdebilnější písničky. Ze "soutěžních" písniček bych vyzdvihl snad jen Sinatru. A jediná (asi) originální písnička byla trochu zajímavá, nemít šílený český text (v originále, kdo ví). Děj ala Hledá se superstar také moc neohromil. Proplouvající koalák za celý film z rukývu vytáhl jediné eso a to světélkující vodní mršky v nádržích. A co je smutné, že ani graficky není Zpívej kdo ví jaké. Hlavně grimasy postav jsou děsně odfláknuté, což bych při té záplavě rádoby emocí očekával na lepší úrovni. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům Já Padouch to tentokrát úplně nevyšlo a ačkoliv se jim opět povedlo vytvořit roztomile vypadající svět lahodící diváckým očím, nepodařilo se jim ho již bohužel naplnit chytlavým a zajímavým příběhem a tak děj často ztrácí atraktivitu a divákovu pozornost. Premisa zvířecí pěvecké soutěže je velmi atraktivní, nicméně se nedočkáme animované parodie na Superstar a místo toho nám tvůrci předhazují rádoby dojemný příběh o záchraně skomírajícího divadla, který po emoční stránce nefunguje a povedených vtipů není tolik, aby snímek zcela zachránily. Oceňuji, že tvůrci nešli na jistotu a neprezentují nám jen další nenáročnou animovanou blbinu a pokusili se o něco v rámci možností hlubšího, ale pokus jim nevyšel a tak Zpívej i přes prvotřídní hlasové obsazení brzy upadne v zapomnění. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, kolik prostoru dostávají příběhy jednotlivých postav, nepřekvapilo, že všechny končí dobře... Škoda, že film prezentuje zpěv zejména v rámci hloupého amerického středoproudého popíku. Ale ono to koresponduje s celkovým pojetím filmu, takže to aspoň drží při sobě. Nenudí, ale nenadchl. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Trailer se mě pokusil trochu odradit, avšak stejně jsem ty necelé dvě hodiny před plátnem absolvoval a ve finále jsem ani nelitoval. Nakonec se z toho vyklubala poměrně dávatelná podívaná, která utekla vcelku rychle, avšak chvíli jsem si možná raději přál sledovat v originálním znění, hlavně kvůli dabingu Libora Boučka, jehož hlas mě po zpackání české verze Deadpoola začíná slušně iritovat a zároveň přidává na otravnosti hlavnímu koalímu hrdinovi, jehož animovanému ztvárnění většinou chybí jakákoli roztomilost, ale hlavně, jeho charakter je slušně nepříjemný, na někoho, komu máme celý film fandit, aby se dostal z problémů, které se na něj nahrnuly. Hlavní hrdina je totiž zadlužený, necitlivý, apatický, sobecký panďulák, a pokud se na konci filmu skutečně napravil, tak nějak to divákovi vůbec nepřijde. Pokud bychom však Bustera Moona s hlasem Libora Boučka vystřihli, Zpívej je svižná, místy docela vtipná a párkrát i jakžtakž emotivní podivaná, na kterou se dobře dívá a mladší publikum, pro než je animák určen, si ho jistě oblíbí. Navíc má studio Illlumination letos velice produktivní rok a po úspěšném startu s Padouchem a Mimoni a výdělečném Tajném životu mazlíčků si podle tržeb zřejmě minimálně jedno pokračování zajistil i tento příjemný animovaný muzikál. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Film je věnován Igorovi Khaitovi, producentovi, který v 52 letech zemřel na nádorové onemocnění slinivky břišní během natáčení filmu. (Endavour)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Čtyři synové režiséra Gartha Jenningse v originálním znění nadabovali některá Rositina selátka. (Endavour)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno