Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem dočetl před pár dny, ale vlastně je to úplně jedno, jestli jsem jí četl nebo ne. Seriál je sice zasazen do alternativního světa Philipa K. Dicka, kde válku vyhráli Němci a Japonci, ale předlohy se nedrží skoro vůbec. K postavám, které se objevují v knize, přihazuje velkou kupu nových a vytváří nové dějové linky, které se v několika málo bodech podobají tomu, co se dělo v knize. Tento přístup, kde hlavním hybatelem děje není kniha "Kobylka..." ale několik filmových kotoučů, které zobrazují nacistickou porážku, se poměrně dost povedl, stejně tak jako celkově akčnější pojetí děje. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dickov román mi zase až tak nesadol, hoci je pravda, že som ho čítal už strašne dávno. Oproti tejto adaptácii mi román prišiel taký viac zádumčivejší a enigmatickejší, kedy sa tam často akoby vlastne „nič nedialo.“ Celkom teda rozumiem, že sa seriálu muselo trochu pridať na akcii a dynamike. Pilot zaujal. Je atmosférický, zápletky dobre rozohrané, zmeny oproti knihe tu samozrejme sú a nie je ich málo (podľa toho, čo si pamätám), ale to mi nejak zvlášť neprekáža. Uvidíme, čo tvorcovia ponúknu ďalej, tá téma má sama o sebe veľký potenciál. Sledovať! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov histórie, druhej svetovej vojny a alternatívnej reality je tento kúsok ako stvorený. Píše sa rok 1962 a všetci dávno mŕtvi nacisti sú tu živí a dokonca vládnu svetu spolu s Japoncami. Seriál sa veľmi dobre a rýchlo pozerá. Tvorcovia stavili na vcelku vyvážené epizódy, ktoré sa takmer zakaždým končia niečím nečakaným, napínavým, a tak sa divák nedokáže dočkať ďalšieho dielu. Herecky tu jasne kraľuje Rufus Sewell, ktorému by len málokto neveril, že nebol v minulom živote náckom. V každom zábere, v ktorom sa objaví, patrí celá scéna jemu. Prvá séria bola mimoriadne presvedčivá s nádychom mysteriózna a keďže mnoho ostalo nevysvetleného, je tu priestor pre ďalšie sľubné série. Druhá pokračuje v nastolenom tempe, žiaľ jej záver a nástup tretej série už nie je to pravé orechové. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Plakátová prezentaze fašizmu a nacizmu, snaha vzbudit emoce k postavám, které známe sotva minutu a angažovanost ke vztahu, který známe sotva dvě. Všudypřítomný hnědý filtr a k tomu jeden z mých nejméně oblíbených žánrů - alternativní realita. Ne zrovna ideální rozjezd. Jestli si mě seriál něčím získal, pak velmi brzkým příslibem zajímavého sci-fi, které se začne naplňovat koncem první série a mou slabostí pro špionážní drama, které se naplňuje až do samého konce. Díky premise navíc nabízí snad jediný legálně možný vhled do nitra nacistické rodiny. Hajluje se neustále, cigareta pálí jedna od druhé a pro tabuizovaná slovíčka a myšlenky nechodí daleko. 'Alternativní' tedy funguje jako svého druhu alibi pro nepříjemné srovnávání s 'realitou'. Na své si přijdou příznivci motýlího efektu a samotný konec otevírá dveře symbolickým významům a přesahům, které do seriálu prosakují od samého počátku. Poměrně velké překvapení a palec nahoru pro producenta, co to odklep. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V konečnom dôsledku to za tých 36 hodín sledovania príliš nestojí. Postaviť všetko na základoch solídnej, originálnej myšlienky je síce pekné, no som názoru, že sa z tohto projektu dalo vyťažiť ďaleko viac, ako len ponúknuť akýsi dramat, ktorý (akoby chcel) chce v ľuďoch vyvolávať hlboké úvahy či prebúdzať krivdu, útrapy, respektíve sebareflexiu v "národnostno-menšinových" otázkach. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • V 6. epizodě 1. série "Three Monkeys" zazní zhruba v polovině stopáže na pozadí děje z Dvořákovy opery "Rusalka" česky árie "Měsíčku na nebi hlubokém..." (ydenbroy)
  • V prvej epizóde prehodí spolupracovník esesáka Johna Smitha, že zakázané filmové kotúče zobrazujú alternatívnu realitu tak presvedčivo, že by podobný film „nedokázala nakrútiť ani samotná Fraulein Riefenstahlová.“ Jedná sa odkaz na najslávnejšiu dokumentaristku nacistického Nemecka – Leni Riefenstahlovú. Za svoju kariéru nakrútila niekoľko dokumentov, ktoré oslavovali Adolfa Hitlera a nacistickú stranu. Veľmi pochvalne sa o nej vyjadril aj ríšsky minister propagandy, Joseph Goebbels. (Avathar)
  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama