Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších životopisných filmů!V krátkém čase vidíme průběh onemocnění Susan od začátku od vypuknutí nemoci až po její uzdravení......Měla štěstí na mladou lékařku která jediná se nenechala odradit a šla dál a o tom to je.Susan měla štěstí.Perfektní scénář,režie,kamera a obrovský výkon Moretz.Muselo to pro ni být i náročné emociálně.Jak dokázala zahrát člověka kterého mění postupující nemoc.To bylo na Ocscara a zaslouženého.A nakonec české dialogy a dabing.Opět velice profesionální.Bravo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz vypadá na 16 a preto mi do hlavnej role absolútne nesadla. Silná myšlienka filmu, ktorú sa dozvieme na konci, je podaná tak vlažne, že je ľahko si ju nevšimnúť a neuvedomiť. Film neužíva naplno svoj potenciál rovnako, ako i učinkovanie Jenny Slate v slabučkej vedľajšej role. Silnejšie dve, alebo slabšie tri za mňa. 45% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nějaký přesah díky dívčině vzácné diagnóze to má, ovšem samotné zpracování pokulhává. Talentovaná Chloë Grace Moretz se nám osamostatnila, své myšlenky pouští přes klávesnici do článků v The New York Post, přítele zase do kalhotek. Ambice a sny jsou velké, osud má ovšem jiné plány. Sugestivně a poměrně zdlouhavě je nám vylíčeno, kterak ji přestal poslouchat mozek a kterak její okolí nepřestává věřit. Jenže příběh o vůli a o nutnosti bojovat je plný nudné vaty, bezobsažných rozhovorů, uhlazených konfliktů. S umíráním/vážnými nemocemi se v posledních letech lehce roztrhl pytel, třeba takové drama Infinitely Polar Bear, ve kterém Mark Ruffalo bojoval s maniodepresivní psychózou, mi sedlo výrazně víc. I herecky. Nemastná lékařská hádanka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velice sexovatelna Chloe Grace Moretz vo filme, kde ma zachvaty, pocuje hlasy, pomaly sa dostava do katatonie. Jej herecky vykon som veril, ta herecka ma podla man talent, zahrala to naprosto vyborne, k tomu este musim spomenut slusnu reziu Gerarda Barreta. Zo znamejsich hercov som videl aj Richarda Armitage /Hobbit 1 -3/ a uz nie uplne mladu Carrie Ann-Moss /Matrix 1 -3/. Aj preto, aj pre krasnu sexovatelnu Chloe davam vysokych 77 % ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Když se tvůrci rozmejšleli, proč točit film pro světovou komunitu neurologů, chtěli obsadit ňákou fakt dobrou herečku. Třeba Saoirse Ronan. Jenže producenti si spočítali, že v kinosálech je typická obsazenost 0,63 neurologa, takže se film musí zatraktivnit i pro plebs a tvůrcům to vysvětlili: Chloë má větší CHARISMA. Vpředu i vzadu. Plus to určitě naláká i ty hejsky, co ji viděli jako 11letou v Kick Ass a od tý doby furt čekaj, až nebude jailbait. Což ona už nějakej ten pátek neni, zato je z ní celkem vyrovnaně mdlá herečka, takže film, kterej by Saoirse možná dokázala pozvednout, Chloë jen tak provlnila skrznaskrz tou svou blonďatou ovul— pardon, ondulací, takže je natolik zapomenutelnej, že i já tenhle koment píšu s asi měsíčním zpožděním. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama