Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (115)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHEN I PULL A DEAL OFF THE TABLE, I LEAVE NAGASAKI BEHIND." ---------- Wall Street v seriálovom prevedení, kde je v každej druhej epizóde nejaký zaujímavý fetiš? Bolo na čase! Málo filmov sa dotiahlo na úroveň prvého Wall Street, avšak aj tú drobnú hŕstku filmov Miliardy dobehli a hravo predčili. Senzačná dvojka Giamatti & Lewis hrajú oslnivo, presvedčivo a o dušu, spoločne zvádzajú súboj moci a vplyvu. Divoké finančné ródeo v tej najlepšej možnej podobe a kvalitou najbližšie k Oliverovmu dieťatku z osemdesiateho siedmeho. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Na Billions mě samozřejmě nalákala jména Lewise a Giamattiho. Když se přidal i ten první skvostný trailer, mé nadšení vystoupalo na vrchol. První díl dalece předčil veškerá očekávání a další epizody ani jednou nezaváhaly, kvalita se stále držela neskutečně vysoko a každý díl ve mně vyvolával jásot. Hodně se mi líbilo, že nešlo jen o duel dvou hlavních hrdinů, ale do děje významně zasáhly i jejich manželky a další postavy. Wendy mi ze všech postav přirostla k srdci nejvíc. Konečně silná ženská postava, která jedná logicky a není tu jen na okrasu, ale naopak určuje směr děje a vyrovná se svým mužským protějškům a nemá potřebu se nad ně povyšovat. Stejně tak i ostatní ženské postavy. Finanční téma nemusí nikoho děsit, spíše děj doplňuje a většina termínů není pro pochopení složitá, naopak ze strany diváka je zajímavé do této sféry proniknout. Zároveň je velkým plusem to, že nikdo není na první pohled záporákem nebo klaďasem, každý má své špatné stránky, ale zároveň vlastnosti, pro které ho budete milovat. Už od prvních vteřin seriál provokuje a do posledního dílu s tím nehodlá přestat. Za mě nejlepší novinka této sezóny a už netrpělivě vyhlížím druhou řadu. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Respekt všem kolegům tady na ČSFD, kteří se to dřív než já neostýchali počastovat špatným hodnocením. Vydržel jsem ne jeden, ale 2 díly, abych definitivně pochopil, že tohle je navzdory aktuálním 86-ti procentům totální, nesmyslnej, za vlasy přitaženej a přesto zoufale nudnej bullshit. Ale padají tu ohromný numera v dolarech, hodně lidem to evidentně stačí- sráči. ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Jedna z perliček roku, to je jisté. Billions se může pyšnit vynikajícím obsazením a špičkovými dialogy. Mezi Axem a Chuckem panuje těžký souboj, z něhož nevyjde žádný vítěz bez značných vedlejších ztrát. Nechybí překvapivé zvraty, ani fajn soundtrack. Zpočátku seriál na nabere tempo a hezky graduje až do velkého finále. Velká natěšenost na další sérii.1. Série - 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Spousta velkých slov, ale emoce zatím žádné - tohle bude long-game v každém smyslu téhle fráze, nicméně pilot jako takový rozhodně není stoprocentním lákadlem. Režie Neila Burgera je sice jako obvykle znát, oba hlavní herci vynikají, jenže pocit, že tomu paradoxně chybí něco, čím se tu všichni tak vehementně ohánějí - tedy koule, je po skončení stejně tak neodbytný, jako představa Malin Akerman s bičíkem. Velmi neodbytný. Zatím 7/10 a uvidíme, jestli z toho tvůrci vytlačí víc. ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • Když se Lara (Malin Akerman) vrací s chlapci domů a Chuck (Paul Giamatti) se vrací k Wendy (Maggie Siff) a vzápětí Bobby (Damian Lewis) smaže své hlasové zprávy v Lařině telefonu, slyšíme po celou dobu skladbu „With or Without You“ od irské kapely U2 z jejich pátého alba „The Joshua Tree“, které vyšlo v roce 1987. (Trajektt)
  • Seriál se natáčel ve čtvrti, kde skutečně bydlí herec Paul Giamatti, který hrál Chucka Rhoadese. (tedvidek94)
  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama