Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott si vyzkoušel komedii, ale nijak zvlášť humorná tedy není. Spíš než režie či podrazácký scénář jsou zajímavé herecké výkony. Hlavně Nicolas Cage je tradičně skvělý, ale ještě víc mě dostala Alison Lohman, která se vydává za puberťačku natolik přesvědčivě, že by mne ani nenapadlo, že je ve skutečnosti o deset let starší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já se celkem, až na pár částí jakoby vytržených z kontextu (hlavně ten konec), bavil. Nick Cage je prostě super a se Samem Rockwellem tvoří sympatickou dvojku. Cage mám hodně rád a jsem na jeho humor zvyklý a i ve Švindlířích jsem se celkem smál. Hlavně když se na scéně objevila Royova dcera Alison Lohman, těm dvou to spolu neskutečně sedlo. Ridleyho Scotta jsem ve filmu nepoznal vůbec. Snad kromě nezbedné kamery ve filmu sám ze sebe neotiskl nic a natočil rutinní práci. Což není na škodu, jen si od toho člověk nesmí moc slibovat a brát to jako film velkého Ridleyho Scotta...Nejlepší hláška (ať už znamená cokoliv) : ,,Pro někoho jsou peníze jako cizí film bez titulků''...70% ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Ty jo teda, tak já celou dobu žiju v domnění, že tendle film nebude nic moc, kdysi sem ho kus viděl na primě a nějak mě to nezaujalo, takže jsem na to dál ani nekoukal....a najednou po letech se na tendle film mrknu, samozřejmě v originále s titulky, a nestačim se divit...ten film je perfektní, naprosto mi sednul...dobře, že Ridley občas natočí i něco takového, takový jakoby nenápadný oddechový film, a přitom se mi líbí víc než některého jeho "hlavní" filmy, nepochybně obsadil Cage kvůli Adaptaci, a dobře udělal, Cage je tady naprosto úchvatnej, výbornej herec, když chce a dostane roli, kde má co hrát. Ridley, tímdle filmem sis u mě pěkně opět trochu šplhnul a rozhodně si mě s ním příjemně překvapil, thanks man. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka i zpracování jsou tuctové a na dvouhodinovou stopáž nedostačující, ačkoliv přežít se to dalo. Mě zaujal nejvíc asi Nicolas Cage, kterému obyčejně nemůžu přijít na jméno, ale tady zahrál podvodníka s uklízecí fóbií a tiky na jedničku. Potěšila i přítomnost Sama Rockwella či lolitky v podání Alison Lohman. Čistý průměr. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přestože Scottovu filmu dominuje Nicolas Cage, který v posledních letech dobrými filmy zrovna neoplývá, tady mi seděl. Jeho na prášcích závislý a bez prášků mnohem zábavnější Roy, který najednou objeví dceru a ta mu změní život, mě opravdu bavil. Je to takový lehce nadprůměrný zábavný film, chvíli vážný, pak zase bláznivý, lehce romantický a je tam dokonce i dost dramatická scéna. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)
  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama