Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (990)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Animák, který kombinuje život dospělých se životem zvířat určeným pro dětskou populaci. Zootropolis je roztomilý, milý, vtipný a sem tam dospělého vyřadí nějakým fórkem, jehož realita nám obšťastňuje život každým druhým dnem. Lenochody na dopravním inspektorátu dokonce vnímám jako asi nejlepší scénu, co jsem kdy ve 3D animáku viděl. Přitom si to ale stále udržuje příjemnou, roztomilou a dětskou vtipnost, kterou bezkonkurenčně ocení i děti. Zootropolis se prostě povedl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príliš často som mal dojem, že to malo skončiť radšej ako videohra, kde hlavní hrdinovia idú z jednej časti mesta do druhej, objavujú jeho zákutia a pračudesných obyvateľov. Takto je to originálny koncept zvieracieho mesta vtesnaný do 100 minút príbehu, o ktorom nemožno povedať, žeby nebol originálny, no až pričasto sa spolieha na deus-ex-machina zvraty a účelové náhody. A čo sa týka toho presahu - no neviem, celkom by ma zaujímalo, čo si z toho odnesú deti, lebo mne sa z tých meta-metafor krútila hlava (ale je možné, že som nad tým príliš uvažoval). Za mňa priemer. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Promiňte, já jsem také za pokojné soužití všech se všemi, bez ohledu na rasu, náboženství, pohlaví nebo kulturní zvyky. Leckdy se cítím uvědomělejší, než celá óesen. Ale kvůli tomu nemusím dětem podsouvat propagandistické cancy. Nevím, jestli mi z dnešní doby již trošičku nemrdlo pod cimbuřím, ale ještě chvíli a začnu za vším vidět NWO machry stejně, jako Karel Croftová. Máte-li film v dosahu, pusťte si prosím ještě jednou onen ,,televizní proslov" v ,,reklamě na CNN" od gazely, laně, antilopy s patkou, či co to bylo za hovado, a pak mi napište, jestli jsem znechucen právem. ,,Nevíme, proč k těm útokům dochází. Ale označit dravce za viníky je nezodpovědné. Nesmíme dovolit, by nás strach rozdělil." Obšlehnutý projev Merkela mi přebil jak vydařeného lenochoda, tak vtipný návrat Kmotra IV - Coppulace hmyzožravých. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná podívaná, která v sobě skrývá více pro dospělé, než prvoplánově nabízí dětem na povrchu. Obě vrstvy většinou fungují při sobě, kromě pár výjimek. Dětem je dopřáno více než dost roztomilosti i laciných vtípků, naopak dospělí si můžou užít promyšlenost samotného fungování města, od rozdělení podle počasí, velikosti zvířat nebo každodenních vychytávek, přes jednoduché stereotypy zvířat, až po malinké drobnosti a odkazování na kultovní filmy. Samotná zápletka na pár místech skřípe, na druhou stranu není jen dalším průhledným triviálním poselstvím, ale snaží se reflektovat problémy společnosti, což alegoritsky zvláštním způsobem funguje. 70 % ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Postavy vyskočí z jedoucího vlaku a nerolují po peróně? V takhle jinak naprosto skvostně animovaném filmu? Do dospělé bajky tomu chybí přesně jeden Wes Anderson a ten zásadní rozpor se dá dětem vysvětlit třeba pomocí sajtanových granulí, co já vím. Od vypěstěného hamburgeru přece už nejsme tak daleko. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Dokonca aj autá boli navrhnuté tak, aby sa podobali zvieratám. Taktiež aj mesto a budovy majú zvieracie vzory. (figliar)
  • V scéne, keď Judy odchádza vlakom do Zootopie, môžeme na jej prehrávači vidieť mená fiktívnych umelcov, ktorí majú odkazovať na skutočných hudobníkov, napr.: The Beagles (The Beatles), Black Sable (Black Sabbath), Catty Perry (Katy Perry), Destiny's Cub (Destiny's Child), Ewe 2 (U2), Fleetwood Yak (Fleetwood Mac), Fur Fighters (Foo Fighters), Guns n' Rodents (Guns n' Roses), Hyena Gomez (Selena Gomez), Kanine West (Kanye West), Mick Jaguar (Mick Jagger). (matejooo)
  • V ulicích města je možné spatřit plakát filmu Velká šestka (2014), kde Hiro a Baymax podlétají most. (Draconic)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama