Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (994)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Animované filmy patří k mým méně oblíbeným a Zootopii jsem si pustil aníž bych o ní cokoliv věděl, pouze to, že se jedná o letošní téměř miliardový hit a je to vskutku úspěch i za mě. Film ani tak není pro nejmenší, jedná se o pestrou detektivku řízlou buddy humorem s plno referencemi na známější filmy, které menší děti zcela jistě nepochopí. Film má úžasné tempo, překrásnou animaci, doslova až dech vyrážející, veškeré detaily a zvířátka působí lahodně (Ústřední dvojice výborná- Králíček k sežrání, Liška správně vypočítavá a smart), aby toho nebylo málo, tak dávkované a časté zvraty jsou velmi neočekávané a inteligentní. Kdo by to jen řekl, že pod anime obalem se schovává tak vymazlený film, který zároveň řeší světové problémy jako šikanu či rasismus. Scéna s lenochody highlight filmu !! :) 100% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

To, na čem kvalitní animovaná zábava má primárně stavět, tedy přinést hravou a barevnější alternativu reálného života a jeho společenských pravidel, je zde dotaženo k dokonalosti, potažmo se vše k dokonalosti hodně blíží. V hlavní roli se zvířaty všeho druhu, kterým sedí klasické motivy buddy movies a mysteriózní detektivní zápletka mnohem lépe než kterémukoli lidskému štábu ve zlaté éře žánru. Perfektní prostředí, vtipná personifikace postav a promítnutí jejich charakteristických rysů do koloběhu městského života (lenochodi na úřadě jsou TOP), svěží soundtrack a kupa povedených odkazů na slavné filmy. Chvílemi až překvapivě vážné, aplikující trochu podřadná klišé a sentiment rodinných animáků, povětšinou ale radost sledovat - pokračování je povinností, nejlépe se Shanem Blackem na palubě ;) 85% ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mezi nejlepší scény se řadí ověřování espézetky na dopravce u nejrychlejšího tříprstého lenochoda Flashe. V těsném závěsu je rejsek Mr. Big, který je mafiánským kmotrem. Dobrá byla i kolekce pirátských filmů jako Pig Hero 6, Wrangled, Wreck-It Rhino, Meowana, Giraffic a Floatzen 2. Shakira jako popová hvězda Gazela zazpívá písničku "Try Everything". ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka roztomilým animovaným zvířátkům neodolám - když k tomu ještě mají kolem sebe zajímavý příběh, tak je vyhráno. Tématem filmu jsou předsudky a jejich překonávání. Judy je malý, rozkošný králíček, který si usmyslel, že si splní svůj sen stát se policistkou. Nick je "prohnaná" liška, predátor, který ale pod cool zevnějškem skrývá měkké srdce. A tihle dva tvoří skvělou dvojku, která se chvílemi vtipně dohaduje, ale přesto spolu fungují skvěle. Díky Ginnifer Goodwin a Jasonu Batemanovi za perfektní namluvení těhle postaviček. Animace je překrásná, moderní a zároveň tradiční - a týká se to jak zvířat, tak prostředí. Žasla jsem nad vizuálem tundry, pralesa i mini čtvrti hlodavců. A rozplývala se nad krtčím mafiósem, teplým levhartem nebo huňatou ovečkou v brejličkách. Po delší době u animáku musím ocenit i scénář: je nabitý dějem, cítíte s postavami a opravdu s nimi prožijete jejich příběh. Zootropolis slavilo oprávněný úspěch a těším se na případné pokračování. Možnosti jsou tu obrovské. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď otevřu ty dveře a vy jí řeknete, že jste jen rozdávala pokuty za parkování, ruplo vám v bedně a že ten případ neberete." Policejní náčelník není vůl, on je buvol a vyšetřujícího králíka nebere vážně. No dobře. Já ho taky neberu vážně, ale dost jsem se pobavil se starostlivými rodiči, na povel vyjícími vlky a zejména s výtečným lenochodem Bleskem. Ten byl prostě dokonalý, i když při vzpomínce na příjemně strávený den na odboru dopravy, kdy příslušníci jeho rodiny úředně "kmitali" na plnou otáčku, mi zase až tak dokonalý nepřipadá. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Když Judy, Nick a jeho „synek“ vychází z obchodu, kde si koupili nanuk, tak vedle obchodu je kino, na kterém je napsaný název filmu „Star Trunk“, což odkazuje na seriál Star Trek. (SONY_)
  • Šaty zvierat sú navrhnuté tak, aby reprezentovali prostredie, v ktorom žijú. V dažďovom pralese nosia pláštenky a zvieratá z púšte nosia ľahké oblečenie. (figliar)
  • Když Judy ukončí divadlo, řekne: „Dobrou noc.“ Přitom když odcházejí, tak je skoro poledne. (Krop)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama