Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si tyhle Ferdy šetřil a těšil se na nevšední monstermovie zážitek staré dobré klasické sci-fi školy. A jsem trošku zklamán, byť o Them! nemohu tvrdit, že by byl špatným filmem. Bavilo mne i Empire of the Ants, které je o dvacet let mladší a přesto má možná ještě horší triky, než tento Douglasův počin. K technické ani příběhové stránce filmu nemám sebemenších výhrad, ale jako by tato pověstná klasika neměla tu správnou atmosféru, kterou na podobných filmech zbožňuju. Jako capart bych si z toho nejspíš nasral do gatí, ale dnes mě to příliš neděsilo a ani za srdéčko nechytlo, o rok pozdější TARANTULA má vše, co mě na tomto žánru přitahuje, možná to u THEM! najdu někdy později, rád bych. PS: v tomto případě bych se vůbec nebránil remaku v rukou schopných filmařů, mravenci fascinují. [6.5/10 září 2010] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu vydařený ekohoror, z něhož se objevila ukázka i v novém Ant-Man a Wasp. Jeden z celé řady filmů varujících před atomovými zbraněmi patří mezi ty vydařenější. Napínavý snímek ukazuje nejen to, jak jsou až detektivními postupy zjišťovány příčiny místních masakrů, ale i jak policie a vládní orgány musí postupovat, aby nevznikla panika. Jak musí přesně odhadnout situaci, jak je zpočátku třeba odklidit nežádoucí svědky i jak zabezpečit velkoměsto, kterému hrozí katastrofa. Samozřejmě efekty jsou poplatné době, i když vydařené, a je znát, že rozpočet nebyl malý, což se týká i množství komparsu. Nechybí ohlodané kostry, lebky, zkrvavené tělo ve sklepení, smrtonosné trámy v podzemí ani plamenomety. Po letech jsem byl natolik spokojen, že původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdičku. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších, nejvýznamnějších a nejáčkovějších padesátkových sci-fi, jehož monstry jsou gigantičtí, nukleárními testy zmutovaní mravenci. Film začíná celkem hezky kdesi v poušti Nového Mexika, kde dojde k podivným událostem a posléze je objeveno obří mraveniště, jehož obsah se tak úplně nepodaří vyhubit. Efekty už dnes prostě moc nezafungují; hmyzáci jsou sice velcí a šerední, ale také zoufale neohrabaní a zpomalení. Ale to by se ještě dalo s klidem přejít, narozdíl od nudy. Většinu filmu totiž probíhá nepříliš záživné policejní vyšetřování a pátrání po uprchlých mravencích, prostě žádná velká akce. Každopádně, je třeba si uvědomit čím byl asi tento snímek v období svého uvedení. Diváci, vytřepaní z tehdy aktuální hrozby ničivé nukleární apokalypsy, navíc zde vůbec poprvé představení přerostlým vražedným hmyzákům na plátně, měli docela dobrou příležitost sedět po celou dobu stopáže jak zařezaní - ten strach tam prostě byl. Ale bohužel, dnes už není. [projekce v Americkém centru, 27.4.'10] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 55 let se na filmu podepsalo v dobrém i zlém. Efekty jsou velmi předpotopní, ale mají své kouzlo stejně jako herci a celá paranoidní myšlenka a příběh filmu. Chvílemi je atmosféra velmi kvalitní, ale prostě už nejsme v 50sátých letech a nebojíme se atomových zkoušek ani dopadů atomových zbraní... Them! je však ukázkou, že ne všichni byli přesvědčení o tom, že jaderné zbraně jsou to nejlepší pro budoucnost a vyjádření tímto filmem dostalo i zajímavou myšlenku dopadů, která se dříve často ignorovala. Film je velmi dobře a vkusně natočený, takže nepůsobí, pokud si odmyslíme efekty, vůbec zastarale a směšně. Tradiční krátká délka filmu je pouze ku prospěchu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Walt Disney si pozrel tento film, pretože plánoval obsadiť Jamesa Arnessa ako Dava Crocketta. Zaujal ho však výkon iného herca, Fess Parker ako pilot bol tak presvedčivý, že úlohu nakoniec dostal on. (beso74)
  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Presne v duchu podobných filmov z 50. rokov minulého storočia, aj tento tu obsahuje scénu, kde vedec púšťa dokument a vysvetľuje odborné vedecké pozadie práve aktuálnej hrozby. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama