Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Katastrofický sci-fi film z padesátých let o útoku obřích mravenců (zmutovaly je pokusy s jedernou bombou). Příběh a jeho postavy jsou úsměvně naivní (což pro tento typ filmu není mínus, nýbrž předpoklad), zpracování až překvapivě kvalitní, áčkové. Mravenců jako takových si divák příliš neužije - objeví se jen na pár minut, a k mému velikému překvapení, když už se objeví, nevypadají tak vtipně, jak jsem očekával. Palec nahoru, ale že už dnes neexistuje nikdo, kdo by si tento film mohl užít jako sci-fi horor (jako v padesátých letech), je asi nezpochybnitelné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší film svého druhu, z jehož dokonale vystavěné úvodní sekvence v texaské poušti doslova přebíhá mráz po zádech (vyděšená němá holčička je přímo mistrovským tahem), a ve zbytku stopáže neustále překvapuje originálními postupy a výměnou lokací. Jediný zádrhel vidím v tom, že dvakrát po sobě variované schéma, završené scénami z mravenčího doupěte, už podruhé ztrácí původní náboj a energii. Každopádně, chcete-li vidět typického zástupce komplexně zmáknutého monstr filmu, který začíná přepadením karavanu a ve finále řeší nadnárodní krizi a souvislosti, Them! je tou pravou volbou na krásný cinefilní večer při svíčkách. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Monster sci-fi horory zrovna moc nemusím a na tomhle se po mnoha stránkách určitě již podepsal zub času, ale, na druhou stranu má své neocenitelné kouzlo. Duch padesátých let s narůstajícími obavami nejen ze studené války, ale i jaderné síly, černobílý obraz, osobnostně silná, emancipovaná, rozhodná a v neposlední řadě i hezká ženská role Dr. Pat Medfordové v podání Joan Weldon a skvělý herecký výkon malé holky (Sandy Descher), srandovní Dr. Medford (Edmund Gwenn) pro mnohé dnes již zřejmě k pousmání triky a provedení samotných monster, které mě se naopak líbily mnohem více, než dnešní digitální triky, z filmu s přehledem dělají zajímavou a nadprůměrnou podívanou. Jen je škoda místy dost nudných a ukecaných míst (hlavně ve druhé části filmu, kdy se děj přesune z pouště do velkoměsta) a trochu slabší závěrečné zúčtování. 3,5* ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si tyhle Ferdy šetřil a těšil se na nevšední monstermovie zážitek staré dobré klasické sci-fi školy. A jsem trošku zklamán, byť o Them! nemohu tvrdit, že by byl špatným filmem. Bavilo mne i Empire of the Ants, které je o dvacet let mladší a přesto má možná ještě horší triky, než tento Douglasův počin. K technické ani příběhové stránce filmu nemám sebemenších výhrad, ale jako by tato pověstná klasika neměla tu správnou atmosféru, kterou na podobných filmech zbožňuju. Jako capart bych si z toho nejspíš nasral do gatí, ale dnes mě to příliš neděsilo a ani za srdéčko nechytlo, o rok pozdější TARANTULA má vše, co mě na tomto žánru přitahuje, možná to u THEM! najdu někdy později, rád bych. PS: v tomto případě bych se vůbec nebránil remaku v rukou schopných filmařů, mravenci fascinují. [6.5/10 září 2010] ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Heh. Armada, plamenomety, hniezdo, vajicka, kralovna. Ako spomenul POMO Cameron mal slusnu inspiraciu pri nakrucani Votrelcov. A to nielen vyssie spomenutymi spoznavacimi znakmi ale aj faktom ze samotne obrie mravce nastupuju az v tretine filmu zatial co v uvode sa buduje atmosfera a zbieraju sa dokazy potvrdzujuce spociatku absurdnu teoriu o vrazdiacich zmutovanych mravcoch. A taktiez tu mame vyplasene male dievca (akasi vzdialena parafraza na Newt). 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Film sa stal inšpiráciou pre tvorcov počítačovej hry "Fallout 3" (2008), v misii nazvanej Those (narážka na THEM), majú hráči za úlohu eliminovať kolóniu obrovských mravcov. (beso74)
  • Dr. Harold Medford (Edmund Gwenn) vo filme identifikoval zmutovaných mravcov ako druh Camponotus vicinus. Ten však svoje obete, na rozdiel od toho z filmu, nebodá. (beso74)
  • Ve filmu byly použity skutečné, americkou armádou zapůjčené plamenomety z 2. světové války. (ČSFD)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama