Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

honajz 

všechny recenze uživatele

Černobílý horor z roku 1954 vychází z původního komiksu a podle toho je náležitě řešené i menu. Film vypráví o zmutovaných obřích mravencích (následek pokusů s atomovou bombou v poušti), kteří ničí lidská obydlí i lidi. Jejich likvidace vojáky připomíná řežbu v novější sci-fi Hvězdná pěchota. DVD: Slušně řešené menu, krásně čistý obraz, v bonusech dvě tři scény z natáčení, tříminutový trailer a fotogalerie, v níž se poměrně těžko orientuje. Film 3/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 55 let se na filmu podepsalo v dobrém i zlém. Efekty jsou velmi předpotopní, ale mají své kouzlo stejně jako herci a celá paranoidní myšlenka a příběh filmu. Chvílemi je atmosféra velmi kvalitní, ale prostě už nejsme v 50sátých letech a nebojíme se atomových zkoušek ani dopadů atomových zbraní... Them! je však ukázkou, že ne všichni byli přesvědčení o tom, že jaderné zbraně jsou to nejlepší pro budoucnost a vyjádření tímto filmem dostalo i zajímavou myšlenku dopadů, která se dříve často ignorovala. Film je velmi dobře a vkusně natočený, takže nepůsobí, pokud si odmyslíme efekty, vůbec zastarale a směšně. Tradiční krátká délka filmu je pouze ku prospěchu. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Katastrofický sci-fi film z padesátých let o útoku obřích mravenců (zmutovaly je pokusy s jedernou bombou). Příběh a jeho postavy jsou úsměvně naivní (což pro tento typ filmu není mínus, nýbrž předpoklad), zpracování až překvapivě kvalitní, áčkové. Mravenců jako takových si divák příliš neužije - objeví se jen na pár minut, a k mému velikému překvapení, když už se objeví, nevypadají tak vtipně, jak jsem očekával. Palec nahoru, ale že už dnes neexistuje nikdo, kdo by si tento film mohl užít jako sci-fi horor (jako v padesátých letech), je asi nezpochybnitelné. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nejštvanější film antisovětského cyklu Byl jsem komunista pro FBI (1951), už měli režisér Douglas a VVarner Bros. za sebou. Zde vše vysvětlí titulky, ikdyž až zpětně. Název křičí červeně, ač film samotný je černobílý. Červená barva značí mravence i komunisty, jež hmyz symbolizuje svým smyslem pro organizaci a bojechtivostí. Genialita Them! spočívá ve využití přírodních exteriérů (pouště Nového Mexika, kanály v Los Angeles). Tak jako Den, kdy se zastavila země (1951) a Útočníci z Marsu (1953) i Them! je plný protimluvů. Mimochodem zabedněný agent FBI Arness, který se proslavil rolí monstra v Věc z jiného světa (1951) dává antikomunistickému a antiintelektuálnímu snímku další rozměr. Film se měl původně natáčet ve 3D. Některé 3D efekty zůstaly ponechány, např:. detaily mravenců, které působily efektně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, jo, holt „s vynálezem atomových bomb otevřel člověk dveře novému světu. A nikdo neví, co nás v tom novém světě čeká.“ Ostatně zmutovaní mravenci by mohli vyprávět. V 21. století tohle „monster movie“ Gordona Douglase dle očekávání neohromí, nicméně disponuje obdivuhodnou atmosférou a jako inspirace posloužil řadě pokračovatelů v daném žánru. Dnes milá pohádka svého času děsila plné kinosály (kasovní trhák jak dělaný), škoda jen, že se občas strachovala většího odvazu a neubrala na propraných klišé!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Walt Disney si pozrel tento film, pretože plánoval obsadiť Jamesa Arnessa ako Dava Crocketta. Zaujal ho však výkon iného herca, Fess Parker ako pilot bol tak presvedčivý, že úlohu nakoniec dostal on. (beso74)
  • Divák nemá možnosť vidieť v jednom zábere viac ako 3 obrovské mravce. Viac ich totiž skonštruovaných ani nebolo. (beso74)
  • Them! se měl původně natáčet trojrozměrně. Některé 3D prvky byly ponechány, například velké detaily mravenců, které působily tak efektně, že prošly i konečným sestřihem. (Epistemolog)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno