Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru absolutní špička, která těží především z toho, že se vyvarovala různých neduhů svých sourozenců (groteskní hudba ve vážných scénách, zbytečná milostná linka či přehršel výplňkových keců). Them! naopak drží celých devadesát minut hutnou atmosféru a nabízí velmi dobrou akci i povedené masky. Některé chyby už je pak snadné tvůrcům odpustit, přece jen se nejedná o přídopisný dokument, ale čistokrevné sci-fi Závěrečný proslov už jen podtrhuje i tak docela jasné poselství. Skoro 5*. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mile naivní anti-agitka amerického jaderného programu jíž však zoufale chybí ostřejší tah v hlavní položce, čili přerostlých mravencích, kterých je na průměrnou stopáž žalostně málo, přestože je práce výtvarníků působivá i po desítkách let. Ne snad, že by se při jejich kvičení zastavovala divácká srdce jako v 54, ale na vzájemné souboje samopalů, plamenometů a granátů s nimi připadá omnoho více balastu v podobě utahaných dialogů a odborných přednášek na téma „mravenec“. Strach z davové paniky, odbývání dotěrných novinářů či nějaké rozvinutí vztahu mezi rajcovní bioložkou a švarným federálem, protentokráte nedojde naplnění, tudíž bez dávky těchto (pro žánr) nezbytných klišé nemohlo vzniknout více než průměrné dílko z řady „monster movies“, které není ani napínavé ani zábavné. Tuhle áčkovou produkci (po technické stránce představuje snímek jeden z vrcholů doby) měl kočírovat někdo ulítlejší a byla by z toho kultovní „guilty pleasure“ pecka! Škoda. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší film svého druhu, z jehož dokonale vystavěné úvodní sekvence v texaské poušti doslova přebíhá mráz po zádech (vyděšená němá holčička je přímo mistrovským tahem), a ve zbytku stopáže neustále překvapuje originálními postupy a výměnou lokací. Jediný zádrhel vidím v tom, že dvakrát po sobě variované schéma, završené scénami z mravenčího doupěte, už podruhé ztrácí původní náboj a energii. Každopádně, chcete-li vidět typického zástupce komplexně zmáknutého monstr filmu, který začíná přepadením karavanu a ve finále řeší nadnárodní krizi a souvislosti, Them! je tou pravou volbou na krásný cinefilní večer při svíčkách. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To byl asi vítr. V těchto končinách zní strašidelně.......... Sledujeme zde nejdříve dvě "vloupání", jedno do přívěsu a druhé do místního koloniálu. Peníze však zůstaly, byl nalezen rozsypaný cukr, podivné stopy a zvláštní zvuky v okolí. Navíc se spíš někdo proboural ven něž do vnitř. Co to mohlo být za zloděje? Na první stvůru nečekáme dlouho. CITÁT - Camponotus Vicinus z čeledi Formicid........... Trikově je to na dnešní dobu hodně slabé, ale na rok 1954 je to prostě bomba. Katastrofický snímek, který se pak z venkova dostává do městské aglomerace. Los Angeles a celé lidstvo je v ohrožení. CITÁT - Lidem hrozí vyhynutí......... Hledání ve stokách je napínavé a povedené. Jest-li jsou tyhle příšery důsledkem prvního jaderného výbuchu, co způsobily všechny ty další bomby? S vynálezem atomové bomby otevřel člověk dveře novému světu. Celkem slušně natočený, napínavý a varovný snímek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu byly použity skutečné, americkou armádou zapůjčené plamenomety z 2. světové války. (ČSFD)
  • Them! se měl původně natáčet trojrozměrně. Některé 3D prvky byly ponechány, například velké detaily mravenců, které působily tak efektně, že prošly i konečným sestřihem. (Epistemolog)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama