Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej obyčejnej film z války, kterej je okořeněn tim, že zde bojujou a umíraj ženy, což je trochu nestandardní. Pokud by tam místo pětice docela hezkých děvoček byla parta gopniků z Kyjeva, tak na to asi nikdo ani koukat nebude. Navíc mi film přišel docela zdlouhavej. Nedovedu si představit, jak asi vypadá originál z roku 1972, když ten má přes 3 hodiny. Jinak soudruh staršina ty skopčáky vyřídil stylem Rambo v podstatě sám. Řek bych, že většina z těch soudružek ve zbrani tam nadělala víc škody, než užitku. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sovětská   jitra znám jen z doslechu a tato ruská mi dlouho tiše ležela na disku.  Mentalita našich východních bratří na mě vyskočila hned od prvních minut a jen jsem čekal, kdy se objeví rozjařený Ivánek s písní Před naší, za naší, a tak mi chvíli trvalo než jsem se na ruskou notu naladil. Nicméně jakmile přijechaly děvušky a začaly se odvíjet jejich minulé a současné příběhy,  už jsem si zpíval s nimi. Po příchodu zlých nazivlků mě hned napadlo Nu pogodi! , už se blíží mela.  A skutečně, mladý staršina vybral pět švarných děvčat a už si to všichni štrádovali přes hory,  doly a zejména bažiny za plížícím se germánským zlem.  A nebylo ho málo, poměr 6:16, a tak cirka v průměru z jednoho spoileru zmírala jedna děvočka  na 1,3 nacisty a v závěru  geroj staršina vypořádal a za(u)jal zbytek. Čekal jsem větší nálož patosu než jakou jsem nakonec dostal , v sovětské verzi by to bylo počítám přesně naopak, a tak vlastně milé překvapení.  Rozhodně se ale nedá říct, že to naši bratia nemají trochu všechno jinak a možná i díky tomu bych trochu v duchu oxymóronu jitra označil za pohodový a oddechový válečný film. A to přes pohnuté osudy hrdinných děvčat, protože život jde dál. To totiž taky napsal Vasiljev. четыре, товарищ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vojna nie je o tom kto koho zastrelí, ale kto koho prechytračí..." Na úvod trailer. Zhodou okolností som ruský originál videl iba nedávno asi pred pol rokom a to som ani netušil, že v tej chvíli je už na svete jeho nová verzia. Ruský film a remake, to je spojenie na aké nie sme veľmi zvyknutí, ale áno, ten príbeh si o to pýtal. Osobne si myslím, že sa vydaril. V remaku sa tvorcovia vyhli niektorým veciam, ktoré mi v staršej verzii vadili a to najmä dĺžka a rozvláčnosť a streľba naslepo krížom -krážom. Tu po krátkej zoznamke v úvode a asi 30-tich minútach sme už na ceste za Nemcami. od tej chvíle až do záveru je to skvelý film plný napätia a pri väčšej snahe by sa z toho dal vytrieskať i kult a nesmrteľný film. Veľké výhrady nemám, ale originál mal temnejšiu atmosféru. V remaku hrá pomerne hrdinská hudba, určite by som volil depresívnejšiu, pretože ich situácia nebola jednoduchá. Pre mladých, ktorí majú alergiu na staršie čiernobiele filmy je to skvelá príležitosť zoznámiť sa z klasikou a sklamaný nebudú ani diváci, ktorí nevedia do čoho idú. PS. Vojačka Žeňa mala výstavné prsia...80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nová verzia slávneho filmu je moderný vojnový akčný film. Aby som to priblížil, tak v mnohom mi pripomenul Bergov Na život a na smrť. Nejedná sa o žiaden revizionizmus, nacisti sú proste nacisti a padne tu niečo v tom zmysle, že to znamená ešte menej, ako zviera. Ale čudujme sa Rusom. Tí prítomní v tomto filme bohužiaľ netušili, že doma majú v podstate to isté a ten odznak na ich čiapkach vyvoláva dnes podobné konotácie, ako hákový kríž. Dôležité je, že film funguje výborne po emocionálnej stránke a nedokázala to zničiť ani príliš epická hudba v štýle Pána prsteňov. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)

Reklama

Reklama