Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To bylo ale příjemné překvapení! Doufal jsem, že se Rusové pokusí vylepšit původní snímek, ale netušil jsem, jak dobře se jim to povede. Jak jsem tak sledoval boj probíhající v lese a ve skalách, napadlo mě, že by se na film měli povinně podívat tvůrci amerického spektáklu Lone Survivor, aby se naučili, jak se to dělá. Po celou dobu jsem se dobře bavil a ani mi nepřišlo, že uběhly dvě hodiny, spokojenost. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 220miliónovTržby Celosvetovo $4,487,000▐ začiatok dosť rozpačitý, hlavné keď išlo o predstavovanie hlavných predstaviteliek a ich etapy v minulosti, keď ich osudy zasiahla vojna, potom sa to rozbehne hneď ak začne ich lov na partiu nemcov-nacistov s ktorých sa vykľuje početnejšia zostava než mohli čakať, dramaticky dosť dobre zvládnuté, Rusom ide karta čo sa týka vojnových filmov /70%/ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o Staršinovi Vaskovi a jeho jednotce žen. Jsme v jakési pustině na území SSSR a najednou se tam zjeví Němci, a tak se je Vaska spolu s pěti ženami vydá pronásledovat. Ženy jsou absolutně nezkušené, nemají vůbec páru o tom, jak vypadá válka. Je to opravdu zajímavý, dobře natočený a smutný příběh. Každopádně mohou být na sebe hrdí. Jenom mě odrovnala ta dlouhovlasá blondýnka, když procházeli Němci okolo nich, kdyby držela hubu, tak se nic nestane, ale ona začne křičet za mámou, a tak je jasné, že jí sejmou. Tohle prostě nepochopíš, kdokoliv jiný v té situaci by se tak klepal strachy, že by ani necekl. :-) ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ženy a válka, jaké nepřirozené spojení! Hrdinky tohoto příběhu by asi také za normálních okolností do války nešly a zbraň do rukou nebraly. Jenže každá z nich má už za sebou své bolestné ztráty, své mrtvé, svůj "nesmrtelný pluk". Viděla jsem zpracování z r. 1972, ale bohužel srovnávat nemohu, natolik mi paměť neslouží. Takže zcela nezávisle na sobě - film považuji za vydařený a velmi působivý. Nevidím nic podstatného, co by se dalo vytknout. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama