Reklama

Reklama

ABBAmánie

  • Česko ABBA: The Movie (více)
Trailer 3

Film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní „Dancing Queen“, „SOS“, „Name of the Game“ a „Waterloo“. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity. Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu v jeho počínání zabránil. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (61)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Úžasná atmosféra australských koncertů fenomenálních švédů, hrajících v životní formě, se na mě přenesla rychlostí světla. Nechtěl jsem v tu chvíli být nikde jinde, než v burácejícím davu těsně pod pódiem. Pouze zmatený rádobyreportér mě pravidelně rušil z mého zasnění. Kdyby se tady vůbec nemluvilo a jenom kapela hrála břinkala, tak by to nemělo chybu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak moje hodnocení bude hodnocení remasterované verze tohoto filmu s názvem ABBA: The Movie – Fan Event z rok 2023. Ve své podstatě je to ten samý film na kterém byla má mamča v 1977 v kině Prostějově :) ale...před filmem přibyly extra záběry, rozhovory a po filmu další tři extra písně, menší spoiler, zazněla má nejoblíbenější Voulez-Vous a jakožto fanda Abby, jedná z největších kapel, nemůžu jinak než za 4* i když děj je absolutně nulový:). [MKUH] ()

Reklama

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

O tom, že skupina ABBA byla legendou 70. a zčásti i 80. let nelze pochybovat. Byl to fenomén té doby a co si budeme nalhávat, jedna z mála hudebních skupin, které nahrávky se daly koupit v československém Supraphonu. Brácha byl jimi posedlý a díky tomu nyní vlastním jejich všechny vydané LP :-) Snímek "ABBA ve filmu (ABBA: The Movie)" /kde jste přišli na to "ABBAmánie"??/ je svým dějem nezajímavý. Děj spíše propojuje jednotlivé písničky, které můžeme slyšet a vidět na jejich australském turné, a nemá zde prioritní místo. To, čeho si cením a obdivuji na snímku nejvíc, jsou právě nestárnoucí písně legendy nedávné doby, krásné kostýmy a výprava. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

ABBA byla fenomén. Jediná popovka, která se mi jako pubertálnímu rebelovi dokázala vklínit mezi Kissáky, Sabbaty, Zeppelíny a Doors. A nejen vklínit, ale zůstat tam. Dodnes mám pro ni slabost a tenhle film je jako stroj času. Po letech mě přenesl zpátky do doby, kdy jsem ho viděl poprvé, užíval si hudbu a ještě stíhal držel palce Ashleymu, aby pronikl přes toho otravného bodyguarda. A navíc, stále to tam je. ABBA je stále nezaměnitelná, a stále má v sobě to úžasné kouzlo a energii, které zcela postrádá 90% dnešní popovíé produkce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

ABBU mám rád už od mala a dodnes ji poslouchám. Proto se divím, že jsem na tenhle film narazil až teď. Navíc tak slavný režisér za ním stojí... No nic, viděl jsem to a jsem dost spokojený. Skvělé písničky od ABBY, funkční koncertová atmosféra, příjemně se mi na to koukalo... Vlastně si ani nemám moc na co stěžovat. A mě osobně se líbil i ten příběh v tom. Sice to šlo líp domyslet, ale i tak mi přišlo, že tam ten (skoro) vždy neúspěšný novinař měl své místo a dodal tomu grády. Aspoň to pak nebyl jenom koncert nebo sled klipů, jako u Moonwalkera. Silné 4* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film bol natočený 5 rokov pred rozpadom kapely. (dwdb)
  • Agnetha Fältskog bola väčšinu filmu natáčaná v detailoch tváre, pretože bola v čase natáčania tehotná. (dwdb)
  • Film bol v roku 2008 zdigitalizovaný. (dwdb)

Reklama

Reklama