Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 1

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt není moc dokument (i když svoje chvilky se skrytou kamerou to má), protože ani není moc co dokumentovat. Dvě hvězdičky za skvěle promyšlený reklamní tah ze strany Patrika Vrbovského, který si z téhle osm let trvající zbytečnosti ještě nastavil slušné promo. Byznys mu zkrátka jde. Z filmařského hlediska? Dejte mladým a chtivým z Primy týden a připraví vám dojemnější, šokantnější (a hlavně kratší!) podívanou. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Jak jsem od toho nic moc nečekal, tak jsem ve výsledku docela spokojený. Nutno říct, že Sídliskový sen je především pro Rytmusovy fanoušky - zaměřuje se na hledání původu, vztah s rodiči a okolnosti vzniku některých songů, samotná cesta na vrchol showbusinessu či velké koncerty se tolik neřeší. Ale i když rozhodně hardcore fanda nejsem, vůbec jsem se nenudil. Líbila se mi forma, kde Rytmus sám komentuje skutečnosti zobrazené v dokumentu, u některých momentů jsem se dokonce i zasmál. Mohlo to být bez pochyby zpracované lépe, ale tak nízké hodnocení (v tomto okamžiku 27%) je těžce mimo. To se zas místní vznešení intelektuálové projevili... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Patrik Vrbovský A.K.A. RYTMUS - Najúspešnejší slovenský Cigáň. To čo iný pokladajú za vrchol nevkusu on dokázal speňažiť. Zarábať na póze a na tom že netreba nič robiť iba tváriť sa drsne a chytiť sa vlny. Pobláznil adolescentnej mládeži hlavy lebo doniesol niečo nove, niečo čo na Slovensku ešte nebolo ale samozrejme všetko kopíroval z Ameriky. Jedno mu ale uprieť nedokážem, naozaj postavil základe slovenskej repovej scény tak ako ju poznáme dnes a za to mu patrí vďaka a pochvala. Na druhej strane natočiť dokument sám o sebe a o svojom živote je z môjho pohľadu samoľúbe a hlúpe. Ak sa rozhodne niekto o vás natočiť dokument je to pre to že ste v očiach ľudí niečo dokázali ale ak niekto točí dokument sám o sebe a slovenská luza to ešte hodí do kín, chce sa mi vracať. Za odvahu 10% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skôr je to hraný dokument ako čistý dokument, våčšinu času sa tam každý na niečo hraje. Rytmus na drsného a zásadového, režisér na nestranného, rodičia na prísnych ale chapavých. Len Darinka sa mi zdala prirodzená, ale možno je z nich najlepšia herečka. Rytmusov coming out o svojom pôvode musí byť vo veľkom štýle, zdôraznený celovečerným filmom a tiež vedeckými dôkazmi, to bolo dôležité. Tvári sa, že dokument o sebe nechce, ale pritom ho strašne chce, dokonca sa nechá natočiť pri zobudení, a to je dosť prekérna situácia. Jedna hviezda za nudný dokument a druhá za to, že predsa len v Rytmusovi niečo bude, keď to dotiahol tam, kde je, a určite na tom nemá zásluhu jeho otec alebo rodina, len on sám. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Čistý marketingový ťah. Očakával som, že toto bude o hudbe. O tom ako tvoril albumy, ako sa zišla trojka KONTRAFAKT a možno okrajovo aký mal život v detstve. Ale to, že celý film bude o tom ako Rytmus zistil, že je cigáň a ako musel ísť na Bio-neviem aký ústav aby mu povedali, že cigáni pochádzajú z Indie a stále dokola bude opakovať toto a toto. Tak to som nečakal. Jednu jedinú hviezdičku dám za skladby, ktoré sprevádzali film a boli vysvetlené prečo a komu ich napísal. Inak si myslím, že takýto film by mohol natočiť každý tretí pozemšťan, ktorý ma rozvedených rodičov. Ozaj nuda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)

Reklama

Reklama