Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 1

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

zsn 

všechny recenze uživatele

Krásně mu nahráváte hodnocením na další obsah textů - závist, nic jiného. Perfektní dokument. Ne proto, že bych z P. V. aka Rytmuse měla mokré kalhotky, ale proto, jaká je to osobnost sama za sebe - vtipný, ctižádostivý, hrdý, inteligentní, emotivní i upřímný, a to i v roli, kterou v rámci svého povolání hraje, z čehož by si měl brát příklad každý, kdo se bez vášní poddává autoritě v podobě společnosti. Jasně, líné duše to bolí, že se cikán někam dopracoval, ale takových průbojných person s názorem by bylo třeba více i z řad českých občanů vůči politice. A to je to, co Česku chybí - vášeň a názor, nebýt jen otroky společenského, potažmo politického a sociálního systému. Veliké plus za to, že nešlo o hodinový koncert, ale o niterný životopis s vypjatými emocemi. Celá pointa střihu tohoto dokumentu je doslova poetická, celoživotní hledání se, zakompletování genealogického testu, jeho rozluštění, cesta "domů", dharmické odpuštění... Rytmus je takový slovenský filosof :-D ()

venison odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohé, ale takovouhle bídu tedy ne.. O Rytmusovi jsem neměla nikdy valné mínění, ale je vidět, že jsem ho vždycky spíše přeceňovala.. Respektuji to, jak se umí prodat, nikoliv jako hudebníka.. Chápu, že si jako populární osobnost střeží soukromí, ale naivně jsem předpokládala, že se tímto počinem chce alespoň trošku otevřít světu.. Něco jako jak se chlapec ze sídliště celebritou stal aneb slovenská verze amerického snu.. Nene, tady se celou dobu řeší, že si v rané dospělosti všiml, že je asi nejspíš Rom, postavil si na tom celou kariéru a teď by si to jen chtěl geneticky potvrdit.. No a když to zjistí, tak je šokovaný.. Samozřejmě, že následně pátrá po své biologické rodině z větve otce.. Když se dopátrá, tak musí ještě dál za svými kořeny až mezi nedotknutelné do Indie.. Měl to být děsně zajímavej doják s konečným rozhřešením, ale na mě to působilo děsně povrchově a bulvárně.. Dokument jsem přeskákala až na konec, který byl jedna velká komedie.. Čekala jsem, že si o něm udělám mnohem lepší obrázek, že překvapí (párkrát se mi to třeba v 13. komnatě stalo), ale že si o něm udělám mnohem horší závěr jsem bohužel netušila.. ()

Reklama

Emkey 

všechny recenze uživatele

Jasný takže včera byla ještě jenom premiéra a ohodnotili to tady lidi, co to neviděli, co na premiéře vůbec nebyli, vlastně odpůrci a škodiči. Nejsem fanynka Rytmuse, slyšela jsem jen zhruba dvě písničky a jeho jméno znám více méně z médií (od těch nejhloupějších lidí na světě). Byla jsem nadšená, téma filmu není vůbec o tom kdo Rytmus je a jak se stal králem, je to spíše řešení osobní otázky vztahu otec-syn, rodina, láska. To, co řeší každý obyčejný člověk. A taky jsme se hodně nasmáli. Ale co bych vám vše říkala, běžte na to do kina. A dávám za tři, protože režisér mohl líp zapracovat na technické, kameramanské a střihačské práci. Hlavně ty drony byly fakt neplynulý. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Do kina by som na to neišiel, doma mi to neublížilo. Paťo je sympaťák a jeho ujebané motivačné videá na youtube sú mojím pravidelným šálkom čaju, takže mi je trocha ľúto, že sa aj tento dokument neniesol v podobnom duchu. Nebudem nejako extra nadávať na banálnosť jeho existencie či jeho vyprázdnenosť, je to hlavne pre fanúšikov. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Prvé reakcie boli celkom dobré - začiatok slušný, hudba do toho pasovala i tie nadávky od Rytmusa :D Len ma akosi nebral ten príbeh, okolo ktorého sa to celé točilo. Je viac než jasné, že to Patrik vsadil celé na svoj "cigánsky život" a dospievanie, ale chýbali mi tam jeho terajšie výstupy, akcie, jeho machrovanie čo si kde kúpil a cestovanie po svete natočené na kamere. Škoda, ale ten príbeh obiehal stále len okolo jeho otca a rodiny. Takže len priemerný film ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)
  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)

Reklama

Reklama