Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 2

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Jolee 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem na to šla z prdele, protože jsem ve své prudce inteligentní hlavince tušila, že to asi bude sračka. Byla. Hodina a půl snahy o přesvědčení, že Paťo měl těžké dětství. Vyrostl na sídlišti s mámou, která ho milovala a miluje, a svým otčímem. V 18 letech zjistil, že jeho otec je cikán. Toť vše. Žádnou sílu příběhu necejtim, protože je to jen nafouklá bublina vyčpělých emocí. Závěr snímku, tedy Paťova výprava do Indie, snad ani není třeba komentovat. Jedna hvězda za vtípek o Darince, pobavil. ()

Polcas odpad!

všechny recenze uživatele

Kolotočársky pózer a Piešťanský neger ,tak ty neprezlečeš sveter???Falošný človek ktorí vodu káže,víno pije.Celý tvoj charakter je krásne vykreslený v 2,5 minútach(od 38. minúty tejto časozbernej sračky).Ty aj keby si mal všetky prachy sveta,furt budeš mať málo!A šaman sa od teba neučil,ale ty by si sa mal od neho veľa priučiť!!! ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Krásně mu nahráváte hodnocením na další obsah textů - závist, nic jiného. Perfektní dokument. Ne proto, že bych z P. V. aka Rytmuse měla mokré kalhotky, ale proto, jaká je to osobnost sama za sebe - vtipný, ctižádostivý, hrdý, inteligentní, emotivní i upřímný, a to i v roli, kterou v rámci svého povolání hraje, z čehož by si měl brát příklad každý, kdo se bez vášní poddává autoritě v podobě společnosti. Jasně, líné duše to bolí, že se cikán někam dopracoval, ale takových průbojných person s názorem by bylo třeba více i z řad českých občanů vůči politice. A to je to, co Česku chybí - vášeň a názor, nebýt jen otroky společenského, potažmo politického a sociálního systému. Veliké plus za to, že nešlo o hodinový koncert, ale o niterný životopis s vypjatými emocemi. Celá pointa střihu tohoto dokumentu je doslova poetická, celoživotní hledání se, zakompletování genealogického testu, jeho rozluštění, cesta "domů", dharmické odpuštění... Rytmus je takový slovenský filosof :-D ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dokument naprosto v pohodě - jeho hodnocení tady na ČSFD (31%) neodráží kvality filmového díla, ale postoj uživatelů ČSFD k Patriku Vrbovskému. A jejich postoj se odvíjí od jeho úspěchu a trochu nešťastnému způsobu, jakým se ho rozhodl prezentovat, totiž vystavovat ho všem na odiv. Že je to ale umělec, o tom nemůže být sporu. Dokonce se přikláním k názoru (jeho tvorbu tak dobře neznám), že je to kvalitní umělec. Písně, které v dokumentu zazněly, se mi líbily a ten úryvek s romskými nápěvy, ten mi přišel vynikající, byť už mi něco takového před lety servíroval Gipsy.cz na Romano hiphop. A jestli věřím, že je Vrbovský oprávněným romským rebelem? Ve vztahu k rodině nikoliv, to by v celkem pokročilém věku nevyužíval ten mama hotel. Ve vztahu k rasistické společnosti má ale na Slovensku 5 a v Česku 10 miliónů oprávněných důvodů k nasranosti. I tady to zavání bandou rasistů, kteří se můžou pominout, když vidí cigána ve vatě. Ubližujete tím ale nejvíc sami sobě, myslete na to, myslete na sebe, soustřeďte se na sebe. Jinak- co jsem se z filmu fakt nedozvěděl, jak se na tu kariéru připravoval, a jak ji budoval. Soukromí jsme ale promrskali řádně. ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že každý svojprávny človek s občianskym preukazom a nech je sebemenší Rytmusov fanúšik musí uznať, že ako film toto stojí skrátka zahovno. O to viac ako "vážne" sa to celé berie. Tržba bezmála pol mega chápem jedine tak, že trademark PATRIK VRBOVSKÝ dokáže premeniť na zlato hocičo. Jemu zato patrí rešpekt. Ale všetkým ostatným, počnúc filmovým štábom (najmä tými za písacími strojmi), za kamerou, pred kamerou a v neposlednom rade tým, ktorým stačí vidieť obludný kropaj tečúci bradou spod čávových cool čiernych sanglasou... Za demonštráciu, že za málo peňazí a ešte menej muziky sa dá trhnúť... Ehm... Veľa peňazí?? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama