Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"You little white motherfucker!" Podľa všetkých indícií som logickou dedukciou došiel k záveru, že je Coffy výživným blaxploatation s kopou hlášok, akcie, drsnej akcie a na pohľad povzbudivým obsahom podprsenky Pam Grierovej. Tento výrok sa však až na poslednú položku ukázal ako nepravdivý. Miesto toho som sa dobral nudnej černošskej gangsterky s nezaujímavým príbehom a postavami, ktoré niekto vytiahol spred vchodu emigračného úradu, kúpil im lacné obleky a parochne a poslal ich tváriť hrať s jediným pokynom - tváriť sa ako veľký zlý muž, ubližujúci bezbranným ženám. Jedna hviezdička za spomínané Pamine prednosti (a zadnosti) a druhá za dve skvelé pesničky - "King George" a "End of Sugarman". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Když pominu Jackie Brown, tak asi nejznámější (v USA dosahující až jistého kultovního statutu, viz. některé zámořské ankety) film Tarantinovy ikony Pam Grier v roli zdravotní sestry, která poté, co se její mladší sestra předávkuje drogama, rozhodne se ve svém městě skoncovat s drogovými dealery. Blaxploitation jako řemen. Atmosféra 70.let, velká černá afra a stylová muzika doprovází její cestu pomsty, s nabitou brokovnicí, sem tam rozstřeleným mozkem a několika nezapomenutelnými scénami. Nezapomenutelná je ivoká jízda autem, které za sebou táhne na provaze odsouzence k smrti a především skvostná bitka několika žen, kdy si Grier schová do svého afro účesu žiletky a nemile tak překvapí svojí sokyni, která se rozhodne jí tahat za vlasy. Věřím, že při tomhle filmu musel Tarantino rochnit blahem. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Co si člověk zapamatuje z tohohle filmu: 1) Pam Grier má velká prsa 2) Afro je multifunkční účes 3) Za to, že černí jsou kriminálníci, můžou běloši 4) Politici jsou kurvy, ať jsou jakékoli rasy 5) Se Sidem Haigem si nehrajte 6) Allan Arbus hraje padouchy stejně jako psychiatra z MASH 7) Pam má opravdu pořádný kozy. První půlka nudná, ukecaná a trochu oslizlá tím svým prostředím prostitutek a pasáků, druhá už docela šlape. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dávám sice tři rudé stárs, ale musím dodat, že to rozhodně není šedej průměr. Ten film překvapivě funguje a přes svou nepopiratelnou brakoidnost (naivitu, zkratkovitost, přímočarost, stylizaci..) je v mnoha ohledech zvládnutej tak, že by nejeden "Áčkař"mohl závidět (hlavně po technické stránce).. Pam Grier není krásná úplně na první dobrou, ale je v ní něco živočišně provokativního a s brokovnicí ji to prostě sekne.... Jinak potěší takové ty xichty jako Sid Haig, A. Arbus, R. DoQui.... Vždycky když na tyhle filmy koukám, tak je mi vlastně líto Tarantina, kterej pořád točí pocty a odkazy, ale v těch jeho rafinovaných onaniích (jakkoliv je to zábavné a kvalitní) se nakonec vždy tak nějak vytratí ta esence řízené blbosti, která z těchhle braků dělá ty magické kultovky.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčková blbost, která ale má svoje momenty. Pam Grier je fakt sexy a uvidíme jí nahou takže přece jen je důvod se na to kouknout. Docela dobře i hraje, i když její podání jamajčanky je spíš sranda (za každou větou jen řiká man). Celkovou nízkorozpočtovost se tvůrci snažili kompenzovat obnaženejma babama (všechny ukážou kozy), a drsnejma scénama. Coffy ustřeluje padouchům hlavy brokovkou, má žiletky v afru a a jednoho pasáka tam usmýčej za autem, přičemž Sid Haig se tam gebí a řiká: "Takhle u nás lynčujeme negry." Skoro nepřetržitě tam hraje spíše otravná funky hudba, ale takový hudební entrée Kinga George je fakt cool. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)

Reklama

Reklama