Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dávám sice tři rudé stárs, ale musím dodat, že to rozhodně není šedej průměr. Ten film překvapivě funguje a přes svou nepopiratelnou brakoidnost (naivitu, zkratkovitost, přímočarost, stylizaci..) je v mnoha ohledech zvládnutej tak, že by nejeden "Áčkař"mohl závidět (hlavně po technické stránce).. Pam Grier není krásná úplně na první dobrou, ale je v ní něco živočišně provokativního a s brokovnicí ji to prostě sekne.... Jinak potěší takové ty xichty jako Sid Haig, A. Arbus, R. DoQui.... Vždycky když na tyhle filmy koukám, tak je mi vlastně líto Tarantina, kterej pořád točí pocty a odkazy, ale v těch jeho rafinovaných onaniích (jakkoliv je to zábavné a kvalitní) se nakonec vždy tak nějak vytratí ta esence řízené blbosti, která z těchhle braků dělá ty magické kultovky.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"You little white motherfucker!" Podľa všetkých indícií som logickou dedukciou došiel k záveru, že je Coffy výživným blaxploatation s kopou hlášok, akcie, drsnej akcie a na pohľad povzbudivým obsahom podprsenky Pam Grierovej. Tento výrok sa však až na poslednú položku ukázal ako nepravdivý. Miesto toho som sa dobral nudnej černošskej gangsterky s nezaujímavým príbehom a postavami, ktoré niekto vytiahol spred vchodu emigračného úradu, kúpil im lacné obleky a parochne a poslal ich tváriť hrať s jediným pokynom - tváriť sa ako veľký zlý muž, ubližujúci bezbranným ženám. Jedna hviezdička za spomínané Pamine prednosti (a zadnosti) a druhá za dve skvelé pesničky - "King George" a "End of Sugarman". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dějově srovnatelné s " Foxy Brown " s tím rozdílem, že Sid Haig dostane otrochu víc prostoru a Pam Grier dává na obdiv víc svoje vnady. Kdo by si na těch jejich dvorcích nezahrál. Její afro sice možná není až tak sexy, ale jako schovka ( třeba pro žiletky ) je to přímo ideální. Coffy je klasickým zástupcem blaxpoitation. S Pam Grier jsem určitě ještě neskončil. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hubatý priesečník blaxploitation a rape and revenge filmu, prepájajúci všetky Foxy Brown, Shaftov a Blaculov so širším, drsnejším a sadistickejším svetom Thrillerov: Drsných filmov, Plutia na hroby ai. , pričom Coffy v každej komparácii a kombinácii vyjde ako definitívna jednička. A nemožno aspoň vágne nespomenúť azda najlepšiu expozíciu medzi blaxploitation snímkami. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • American International Pictures přišly o šanci natočit Cleopatra Jones (1973). Místo byl natočen tento film, který navdory nižšímu rozpočtu vydělal mnohem více peněz. (Karlos80)
  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)

Reklama

Reklama