Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zvědavý, jaké by bylo výsledné zdejší hodnocení nebýt toho neustálého svlíkání. Na druhou stranu, ono se to nemá s tou velikostí zase tak přehánět…afra, a tak. V každém případě nic jiného mi film vlastně ani nenabídl, takže jsem se buď nudil, nebo smál scénám, které však komicky zamýšleny nebyly. Drogy, ženská ňadra, rádoby drsný slang, vulgarismy, kafe, nanejvýš iritující hudba, ženská bitka, nepodplatitelný policejní činitel, dále boty na podpatcích ideální k běhání a řízení auta, komplot politika-gang-policie, nejkomičtější padnutí do bazénu co jsem kdy viděl, a tohle všechno včetně přepáleného konce by se vlastně dalo shrnout pod hlavičku „krimi soft porna“, které si ode mě za těch několik světlejších momentů vysloužilo celé 2*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem každé zdravotní sestry, učitelky či baletky, která se rozhodne zlikvidovat drogový gang. Coffy to sice dělá způsobem poněkud podivně krkolomným, často ji při životě drží jen náhody a nadržení gangsteři, ale důležitá je snaha a tu cením. Se zábavou či napětím je to o něco slabší, ale pro všechny příznivce tarantinovských úchyláren považuji zhlédnutí snímků, ve kterých hrají hlavní roli prsa a brokovnice, za naprostou povinnost. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"You little white motherfucker!" Podľa všetkých indícií som logickou dedukciou došiel k záveru, že je Coffy výživným blaxploatation s kopou hlášok, akcie, drsnej akcie a na pohľad povzbudivým obsahom podprsenky Pam Grierovej. Tento výrok sa však až na poslednú položku ukázal ako nepravdivý. Miesto toho som sa dobral nudnej černošskej gangsterky s nezaujímavým príbehom a postavami, ktoré niekto vytiahol spred vchodu emigračného úradu, kúpil im lacné obleky a parochne a poslal ich tváriť hrať s jediným pokynom - tváriť sa ako veľký zlý muž, ubližujúci bezbranným ženám. Jedna hviezdička za spomínané Pamine prednosti (a zadnosti) a druhá za dve skvelé pesničky - "King George" a "End of Sugarman". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Koooozy, to je oč tu kráčí :) Pam Grier pozvedá tenhle nejslavnější, ale jinak průměrný blaxploitation o úroveň výš. Protože filmařsky je to dost slabé, stejně tak herci ve vedlejších rolích. A kam se poděly pořádný hlášky? Králem u mě zůstává Truck Turner po všech stránkách - filmařsky, hudebně i herecky. Nikdo není tak cool jako Isaac Hayes. Ovšem těch koz je nejvíc rozhodně tady, to zas ne že ne :) 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčková blbost, která ale má svoje momenty. Pam Grier je fakt sexy a uvidíme jí nahou takže přece jen je důvod se na to kouknout. Docela dobře i hraje, i když její podání jamajčanky je spíš sranda (za každou větou jen řiká man). Celkovou nízkorozpočtovost se tvůrci snažili kompenzovat obnaženejma babama (všechny ukážou kozy), a drsnejma scénama. Coffy ustřeluje padouchům hlavy brokovkou, má žiletky v afru a a jednoho pasáka tam usmýčej za autem, přičemž Sid Haig se tam gebí a řiká: "Takhle u nás lynčujeme negry." Skoro nepřetržitě tam hraje spíše otravná funky hudba, ale takový hudební entrée Kinga George je fakt cool. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno