Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

burton 

všechny recenze uživatele

Není žádným tajemstvím teorie o tom, že Ježíš na kříži doopravdy nezemřel. V jeskyni se k sobotnímu ránu probral, jeho tělo, působením několika faktorů (plátno napuštěné léčivým vonným výluhem, chlad jeskyně....) se trošku zregenerovalo a jeho věrní ho odvezli do ilegality, kde žil šťastně ještě předlouhý život. Tenhle film je trošku přepůlený. První půlka je detektivka pro pokročilé a zastánce oné teorie. A druhá půlka se najednou lekne té odvážné myšlenky o tom, že Kristus nezemřel a pátrání po Těle se zvrtne v pátrání po Duchu. Film je moc hezký, zvláštním způsobem pokojný, s pár velice vtipnými hláškami na adresu právě se rodícího křesťanství. Bibli jsem nečetla, kdyby vás to zajímalo, je to masakr, pořád by tam někdo někoho nabádal, trestal a vraždil a to fakt nesnášim. Ale tady na to se mrkněte. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Svědci Jehovovi II: Ježíš Vrací Úder. ..... Má to poměrně dost skvělých momentů a silných myšlenek a hipízácká víra (miluj každého) mi vůbec nevadí, ale ke konci to lehce začalo zavánět samoúčelnou agitkou a to už mi vadí. Jakožto fantasy příběh postavenej na detektivních a reálných reáliích (já vím, zní to divně) to ale docela sedí a rozhodně jsem se nenudil. Silnější tři. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Snímek mě docela bavil po celou dobu sledování. První polovina je i dost realistická a zajímavá, i přes ne příliš povedený casting. Ježíš zde vypadá jak z nějaké parodie a pokud to měl být křesťanský film, tak tohle tvůrci trochu přehnali. Zas tak špatně to ale natočené není, až na akci. Bojová scéna na začátku vypadá jak z nějaké nepovedenné videohry. Nebevstoupení páně také nebylo vůbec emotivní a dojemné, spíš typicky americké. Jako takový malý výbuch si to vážně nepředstavuju. Ale jinak mi režie připadala standardní. Vizuální stránka filmu je třeba obstojná. Ve druhé půlce se už děje to, co celý film čekáte, že se stane, takže to filmu trochu ubírá na atraktivitě, ale myslím si že, pokud vás to do té doby bavilo, dokoukáte to v pohodě. A pointa je hezká a hřejivá. Vidím, to na zasloužené a čisté tři hvězdy. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na první pohled dobrý nápad. Po technické stránce dobré zpracování. Ale čím dál se děj posouvá, tím je to horší a horší a čím dál tím víc to připomíná Bibli. Jako by si film objednala církev, aby ukázala, jak nevěřící poznávali církev. A celou dobu jsem si říkal, koho mi hlavní hrdina připomíná. Ještě, že jsem si to uvědomil až ke konci, jinak by to byla komedie s Petrem Čechem v hlavní roli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo horšie. Po obsahovej stránke síce nič nové, príbeh sa snaží nevybáčať zo zaužívanej biblickej cestičky (nejaké odchýlky by sa ale našli), avšak je aspoň slušne filmovo spracovaný, hlavne po výpravnej a vizuálnej stránke. Aj napriek tomu, že príbeh poznám a bol som v podstate pripravený na to, ako hlavný hrdina konečne nakoniec po dlhom pátraní a odkrývania záhady zmiznutého tela podľahne volaniu kresťanstva, ale aspoň som sa nenudil. Vždy sa vyskytlo niečo, čo pobavilo. Priemer. 60/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama