Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No mám-li být upřímný, očekával jsem opravdu slušný nášup psychologického dramatu. Zvláště podle zdejších nadšených komentářů i vysokého hodnocení. Ale nakonec jsem zůstal trochu na rozpacích. Pointa filmu vypadá určitě zajímavě a je nás skutečně naservírováno několik slibných pasáží, ve kterých nechybí slušná atmosféra a ani herecké výkony ústřední trojice nejsou špatné, ale místy jsem se u toho trošku nudil. Každý člověk má svá tajemství a někteří i dost skvrn na své minulosti – já jsem taky nebyl a ani nejsem žádný svatoušek, no a o to víc mě mrzelo, že se více nepitvala minulost obou bývalých spolužáků, která mě zajímala nejvíc. Dozvíme se pár indicií, díky kterým si uvědomíme, proč se Gordy tak choval a proč tolik toužil po pomstě, ale tvůrci se více zaměřili na manželskou dvojici a postupnou proměnu Simona, který byl vážně parchant a stejný magor, jako jeho protějšek. Na každou svini se však vaří voda a vše nakonec vygradovalo v zajímavé finále. Osobně jsem přesvědčený, že s ní nepíchal, ale nevědomost a vlastní zkaženost nakonec Simona potrestala spravedlivě. Takže za mě lepší průměr. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to začína pomerne jednoducho a šedivo, niečo v štýle spokojnej rodinky, ktorú začne terorizovať svojimi návštevami bývalý spolužiak manžela, sa to nakoniec v závere slušne rozmotalo a nečakane šokujúco uzavrelo. Presne taký záver som si však želal najviac. Snímok je veľmi dobre natočený, pričom disponuje aj príjemne tajomnou mysterióznou atmosférou, z toho dôvodu sa naň veľmi dobre pozerá a nudnejšie pasáže tak nevadia. Môžem len odporúčať. 75/100 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Radím dobře, předem si nic nezjišťujte. I proto upozorním na SPOILERY, ač nic moc neprozradím, je dobré skutečně třeba vyjma hereckého obsazení nevědět nic. Drama o muži, jenž je bývalým spolužákem donucený čelit své minulosti, vůbec nevypadá, že ho točil debutant. Herec Joel Edgerton (pár scénářů už napsal) příjemně překvapil. Pomalý, skvěle zahraný, mrazivý, výborně napsaný, atmosférický, sebevědomý, chladnokrevně vykonstruovaný – to všechno v tomhle případě platí. Manželský pár začíná tak trochu od nuly. Nové město, nový dům, nový pokus o těhotenství. A jeden starý spolužák, který se intenzivně snaží o navázání kontaktu. Film, který není o dětech, ale na dětském zlu staví, protože jedna lež zásadně ovlivnila jeden dětský život a napětí teď pumpuje i do trojice dospělých osudů. Kdo je oběť, kdo svině? Každý krok tvůrci velmi umně zvažují, vše do sebe velmi dobře pasuje, naštěstí to není ten typ thrilleru, kdy se někdo na konci probudí nebo nás někdo celou dobu tahá za nos á la hlavní hrdina je po smrti atp. Odkrývání tajemství a polopravd má svou sílu, Edgerton má všechno pečlivě pod kontrolou. Ve finále je to sice ono ohrané: jeden magor se cpe do soukromí sympatické rodině, ale tvůrci jdou postavám pod kůži, takže dokonale budovaný pocit hřejivého domova je tentam. Navrch Edgerton připravil i několik překvapivě děsivých scén, což jsou další plusové body. Drama dokáže být nepříjemné, ale stále nás zajímá, co odhalí další minuty. Herci zaslouží pochvalu: hlavně manželský pár, který dostává víc prostoru. Křehkou Rebeccu Hall jsem rád po delší době viděl v hlavní roli, Jason Bateman zase dokazuje, že mu paradoxně vážnější polohy jdou líp než ty komediální. Velmi slušné čtyři hvězdy!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Celou stopáž jsem čekal, že se tvůrci vytasí nějakým nádherným zvratem a šikanovaný začne postupně odřezávat končetiny šikanátorům a ono hovno. Vcelku trapná věc s neobyčejně lehce prokouknutelnou zápletkou. V momentě, kdy sebou ta šeredná kráva pleskla o zem mi bylo jasné, že zrzounova pomsta bude spočívat pouze v tom, že s pomocí jejího těla vysoustruží malého zrzounka. Ve finále tedy žádný "WOW" efekt neexistuje. A tento snímek bez "WOW" efektu je jako sex se ženou bez ženy. Dvakrát jsem se během stopáže lekl. Jen mám trošku podezření, že to bylo zapříčiněno výhradně kvalitními sluchátky. Velké zklamání. Dle zdejších chvalozpěvů jsem o čekával lepší divácký zážitek. Předvídatelné, nezajímavé, nudné. Slabé 2 * dávám asi jen zásluhou příjemného vánočního klidu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Místy to mělo slušnou atmosféru a běhal z toho mráz po zádech, ale jinak docela slabé, hlavně co se týče příběhové konstrukce. Celkově mi to nějak nezapadlo a nelíbilo se mi to. Ono je to námětem i docela klasické, šikanovaný spolužák se v dospělosti odplatí svému tyranovi. Viz. například české Líbánky a kdo ví kolik dalších filmů... Prostě mě to nechytilo, nudilo a celé to rozuzlení bylo překvapivé, ale ne nijak extra šokující a docela vleklé. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama