Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dárek je jedním z nejlepších thrillerů, který bohužel našimi kiny jen prošuměl. Několik opravdu nečekaných lekaček, dokonale vystižená atmosféra trapnosti doprovázející nevyžádané návštěvy a zjištění, že Bateman umí hrát vážné role! Neskutečně promyšlený scénář, kdy si myslíte, že vývoj odhadnete, ale pak jen zjišťujete, že jste mimo. Pozvolné dávkování informací, které aktualizují již řečené, má za následek téměř neustálé napětí, aniž by to na konci byl nějaký divoký nolanovsko-fincherovský mind*uck. Finální pointa není jen prostým ukázáním na viníka, které by mělo okamžité následky, jak tomu u krimi zápletek často bývá, ani nerozčiluje samoúčelným otevřeným koncem, který by značil bezradnost debutanta, ale nastoluje drásavé chvíle přemýšlení o tom, jak hrozivé věci můžeme po letech o partnerovi zjistit a co vše jsme jemu, sobě i našemu trýzniteli schopni odpustit. [Kino] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prichádza prekvapenie: ‘The Gift‘ je vyzrelý thriller, ktorý je oveľa komplexnejší a príťažlivejší ako naznačujú trailery. Neviem, o čo sa snažilo marketingové oddelenie, keďže film sa javil ako druhoradý, lacný a predvídateľný thriller. Ako debut režiséra Joela Edgertona je to ozaj pôsobivé. Kamera je úžasná a pohyb je pomalý, ale nikdy nie tupý. Premisa filmu klame svojou jednoduchosťou, čím viac však snímok napreduje, tým viac zložitým a zamotaným sa príbeh stáva. Edgerton, ktorý tiež napísal scenár, odmieta dodržiavať žánrové konvencie a neustále zvyšuje očakávania divákov, čo sa to vlastne deje. Rovnako ako tie najlepšie thrillery, darček sa vyvíja prirodzene a realisticky, má mnoho zvratov a poriadnu dávku napätia. Edgerton a Rebecca Hall sú skvelí, ale Jason Bateman to zaklincoval. Nadôvažok – vychutnajte si tento prekvapivo inteligentný a intenzívny thrillerový počin, ktorý je akýmsi návratom k najlepším stalkerovským filmom z 90-tych rokov a pre diváka je skutočným darčekom. 85%. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o tom, jak vám může nevyřešená minulosti převrátit celý život naruby. Manželský pár se přestěhuje do nového města, kde Simon naráží na spolužáka ze školy. Vše začne nevinně, Gordon jim neustále dává nějaké dárky. Časem se ale vše vyhrotí do větších rozměrů. Postupně se začne odhalovat jejich společná minulost, což manželku Robin celkem vyděsí. Pak už se děje jenom jedna psycho věc za druhou a vy nevíte, kam až to zajde. Místy je to vážně až děsivé. Rozhodně mě tento počin Joela Edgertona příjemně překvapil. "Gordo je magor." ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Psychotrillery mám ráda, a když se to umí, je to veliká radost. Joel se mi zalíbil už minule v Black Mass jako dokonalý slizoun, kdežto tady byl nejen na opačné straně spektra, ale i kamery a scénáře. Závěr mě nemile dostal a jen doufám, že bylo účelem vyvolat ve viníkovi z minulosti intenzivní pocity ponížení podobné oběti. Každopádně herecky velmi dobře zvládnuté, včetně výběru skvělého castingu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná, že normálně bych The Gift zařadila do středního proudu, ale jestliže tam byl okamžik, kdy jsem nadskočila na židli úlekem a nebo momenty, kdy jsem jako Robyn měla husinu a šimrání v žaludeční oblasti strachem, tak to svědčí o tom, že Joel to zvládnul bravurně a to zvedá celý thriller o level nahoru. Nota bene si tam i sám zahraje jednu z hlavních rolí. Přiznávám, že jsem čekala určitý šokující závěr, ale tohle tedy ne. Za mě osobně výborné pokoukání, kde jsem se nestačila vůbec nudit. A Robyn se vůbec nedivím, já bych jednala stejně. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)
  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama