Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíš, co se stane, když lidem otrávíš jejich myšlenky lží?“ Čekal jsem, že min. závěr mi celý dojem zkazí, ale k tomu nedošlo, právě naopak. Film jsem si užíval už od začátku. Pomalé seznamování se s postavami, klid, pohoda. Pak úvodní setkání, trocha pozornosti a vlezlosti, pak obě v podstatně větší míře, první lež a najednou zlom. Strašně mě bavilo, jak divák tápal, co je vlastně starý spolužák zač, ale zároveň tušil, že se Simon ke Gordovi asi kdysi nezachoval úplně dobře. A jak se stupňuje „přátelskost“ podivína, přibývá chvilek napětí, objeví se nějaká ta lekačka a houstne atmosféra, i díky zdravotnímu stavu hlavní hrdinky (anebo ne?). Poté přijde závěr, skvěle gradovaný pomocí dárků, a člověk je šťastný, že film neskončil jako mnoho podobných žánrovek, ale zaútočil na divákovu empatii. Pár věcí zde trochu drhlo, někdy se film zase snažil být až moc „cool“, ale nic to nemění na tom, že jsem z něho nadšený a hodnotím silnými 4*. „Víš, ty jsi možná s minulostí skončil, ale ona s tebou ještě ne.“ - „Co? Co tím myslíš?“ - „To se jen tak říká.“ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Na Joela, jako herce jsem si už za ty roky zvykl. Jako na režiséra, mi to asi zabere krapet více času. Pokud ale všechny jeho budoucí filmy budou jako tenhle, budu víc, než spokojen. Solidně výstavěné drama s tlumenými hereckými výkony a překvapivou pointou na závěr. Ještě, že já byl ve škole dycinky hodnej kluk... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Celou stopáž jsem čekal, že se tvůrci vytasí nějakým nádherným zvratem a šikanovaný začne postupně odřezávat končetiny šikanátorům a ono hovno. Vcelku trapná věc s neobyčejně lehce prokouknutelnou zápletkou. V momentě, kdy sebou ta šeredná kráva pleskla o zem mi bylo jasné, že zrzounova pomsta bude spočívat pouze v tom, že s pomocí jejího těla vysoustruží malého zrzounka. Ve finále tedy žádný "WOW" efekt neexistuje. A tento snímek bez "WOW" efektu je jako sex se ženou bez ženy. Dvakrát jsem se během stopáže lekl. Jen mám trošku podezření, že to bylo zapříčiněno výhradně kvalitními sluchátky. Velké zklamání. Dle zdejších chvalozpěvů jsem o čekával lepší divácký zážitek. Předvídatelné, nezajímavé, nudné. Slabé 2 * dávám asi jen zásluhou příjemného vánočního klidu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Dvojník Conana O'Briena z Warriora si natočil film, sám si v něm i zahrál a výsledek dopadl na výbornou. Neškodilo by trochu přidat u charakterizace postav, zvlášť u Simona (například aby si víc omlouval své činy, byl více dominantní...), ale jinak velmi povedený napínavý thriller. (8/10/) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dárek je jedním z nejlepších thrillerů, který bohužel našimi kiny jen prošuměl. Několik opravdu nečekaných lekaček, dokonale vystižená atmosféra trapnosti doprovázející nevyžádané návštěvy a zjištění, že Bateman umí hrát vážné role! Neskutečně promyšlený scénář, kdy si myslíte, že vývoj odhadnete, ale pak jen zjišťujete, že jste mimo. Pozvolné dávkování informací, které aktualizují již řečené, má za následek téměř neustálé napětí, aniž by to na konci byl nějaký divoký nolanovsko-fincherovský mind*uck. Finální pointa není jen prostým ukázáním na viníka, které by mělo okamžité následky, jak tomu u krimi zápletek často bývá, ani nerozčiluje samoúčelným otevřeným koncem, který by značil bezradnost debutanta, ale nastoluje drásavé chvíle přemýšlení o tom, jak hrozivé věci můžeme po letech o partnerovi zjistit a co vše jsme jemu, sobě i našemu trýzniteli schopni odpustit. [Kino] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno