Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (310)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CAD 13miliónovTržby USA $1,184,564Tržby Celosvetovo $4,235,959▐ Riadne schladilo. Christopher Plummer aj na staré kolená to dáva s prehľadom, pán herec. Námet a samotné vyvrcholenie teda pár exceláns. Silný film o love na starých nacistických dôchodcov. /80%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem dlouho s filmem bojoval, pro jeho žánrovou nevyhraněnost a přitom dramatickou tvář. Opět mě zaujali nenápadnosti typu policajt - fašoun, luxus ve kterým žil bývalý SS, to podle mě nebylo náhodný. Skvělý výkon Christopher Plummera o tom není třeba polemizovat, zajímavý, že nezískal za svou roli alspoň nominačku na nějakou cenu. Hotová filmová perla je samotný závěr příběhu, takhle se maj psát scénáře, to nejlepší si pro diváka nechat na konec, ale to umí jen mistři oboru. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Fantastický film o holokauste. Max Rosenbaum prežil Osvienčim, ale jeho najbližší nie. K ceste cez komíny krematórií im pomohli príslušníci SS Blockführer Rudy Kurlander a Otto Walisch. Max, ktorý spolupracoval so Simonom Wiesenthalom pri chytaní vojnových zločincov zistil, že Kurlander ušiel z Nemecka do Severnej Ameriky. Podarilo sa im zistiť, že v Amerike pôsobia 4 emigranti s týmto menom a všetci sú Nemci a boli účastníci v 2. svetovej vojne. A tak Max využije demenciu Zeva Guttmana a vyšle ho vykonať pomstu za likvidáciu svojej rodiny. Holokaust bol najhorší zločin v histórii, či už je ospravedlnením vražda z pomsty je morálnou dilemou. Samotný záver je šokujúci a nečakaný. To čo sa vo filme odohraje neprezradím a právom tento film hodnotím ako najlepší film z vojnovou tematikou z roku 2015. Vďaka za tip Big Bear. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zdejší vysoké hodnocení vidím jako malou odvahu přiznat tomuto bezpochyby silnému tématu objektivní kvality. Ano, snímek se vyznačuje hodně zajímavým a věrohodným Plummerovým herectvím, zajímavým nápadem a dost možná že i šokující pointou. Ale mimo tyto tři věci tady nesledávám vlastně nic navíc. Z filmu si budu nejvíce pamatovat jednoho poctivého nácka kdesi u kamenolomu. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“„…SLÍBIL JSEM SÁM SOBĚ, ŽE CHYTÍM LIDI, KTEŘÍ JSOU ZA TO ODPOVĚDNÍ…“ /// Dobře se na ty dědky dobře kouká... Dokážu si představit, že jsem na jejich místě. Navíc je to vlastně realita, protože žádnej cucák by takovouhle misi absolvovat nemohl. Nejde jen o vytetovaný číslo na předloktí, ale hlavně o motivaci. Informace jsou dávkovány postupně a fantasii (divácké) se meze nekladou, takže sháněním dalších informací jste vlastně sami proti sobě. Scénář je hodně zajímej a vcelku originální. Prokládá seniorský tempo dobrejma nápadama. Filmařina zase nevyráží dech efektama, ale každá špetka akčního vzrušení je mazácky provedená. Když dojde na závěr, nejste překvapení, ale připravení. Otázka „Kolik lidí jsi zabil?“ způsobuje nástup husí kůže. A když si myslíte, že vrchol večera je za vámi, přijde největší trumf, který zvedá hodnocení ne o jednotky, ale o desítky procent. Rázem filmu odpustíte všechny hříchy, protože vám dojde skrytej význam oněch čtyř zastávek. Na tuhle pouť muže bez paměti mně nebude dělat problém si ani s odstupem času vzpomenout. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dědek prej po válce zmizel v Argentině (nebo tam někde. Taky se prej přejmenoval.). 2.) Pracoval jsem pro Simona Wiesenthala. 3.) Thx za titule „sizok“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Plummer uviedol, že ho projekt zaujal aj pre jeho nekonvenčný pohľad na historickú tému, a preto sa do neho zapojil. (Arsenal83)
  • Pes policajta Kurlandera (Dean Norris) je odkazom na nacizmus: je to nemecký ovčiak (obľúbené plemeno Adolfa Hitlera) a má meno Eva (meno milenky Adolfa Hitlera). (Arsenal83)
  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno