Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

noriaki 

všechny recenze uživatele

V mé mlhavé paměti byl tenhle film stejně mrazivý a precizně natočený, jako o dvě dekády novější Wind River. Po letech jsem si ho znovu pustil a ukázalo se, že Sheridonově pecce dokáže konkurovat jen v hereckých kategoriích a sem tam v hudbě. O Meryl Streep se nemá cenu bavit a Kevin Bacon pokračoval ve své osobní mnohadílné sérii, pracovně nazvané "vyrovnám se mnohem slavnějším a oceňovanějším hercům". Oba společně odtáhli většinu atmosféry a o ten zbytek se postaralo okolí řeky Salmon. O rok starší Cliffhanger obstál zkouškou časem lépe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako násťročnému mi tento šablónovitý triler perfektne sadol. Bacon je správne nesympatický, Streepka ako žena v nesnázích sa cíti ako ryba v divokej rieke a Strathairn je dokonalým predstaviteľom ťuťkovského mestského manželíka. Dnes už ma film tak upútať nedokáže, zrejme tí násťroční boli jeho zamýšlanou cieľovou skupinou. Možno chýbalo nejaké to pikantné znásilnenie ako v Deliverance:). Potom, čo som znova tento film videl po 15 rokoch, vďaka prírode pridávam jednu hviezdu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci. Ikdyž filmy s M. Streep zrovna nevyhledávám. A ani potomhle se to určitě nezmění. Já jsem jí její roli prostě nevěřil. K. Bacon svoji roli záporáka zvládl mnohem líp. Mě tenhle film nějak zvlášť nepohltil, příběh nezaujal, nebyl napínavej a řekl bych že nebyl ani zrovna moc originální. A kvůli pěkné přírodě se na filmy nekoukám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý a skvěle zahraný rodinný a dobrodružný survival thriller. Není to sice film, z kterého by spadla čelist, jedná se o celkem jednoduchou a běžnou zápletku,ale film je tak neuvěřitelně zábavný a napínavý zároveň, že se mu dá leccos odpustit. Meryl Streep zde opět potvrzuje své herecké kvality, totéž vynikající Kevin Bacon, záporné role mu sedí jak by smet. Za mě velmi dobré. 80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gail Hartmanová (Meryl Streep) je úplným opakem svého muže. Zatímco ten je plně pohlcen svojí prací, Gail je víc holka do nepohody. Nyní se jí podařilo přesvědčit svého manžela Toma (David Strathairn), že letošní prázdniny stráví i s malým synem sjížděním její oblíbené řeky. Ale tentokrát budou potřebovat více než jen štěstí na vodě, když je unesou dva zločinci prchající s balíkem peněz, a Gail by jim mohla zajistit bezpečnou únikovou cestu skrze nebezpečné peřeje... Tento film jsem poprvé viděl před mnoha a mnoha lety, a byl jsem z něj úplně unešený (možná proto, že to nebylo dlouho potom, co jsem taky strávil jedno léto "na vodě", a otočit to s kánoí na Vltavě nebylo o moc bezpečnější než na to měli hrdinové tohoto filmu). Nyní po letech mne sice film nezklamal, ale už jsem z něj tolik nadšený nebyl, kdy hlavně v závěrečné třetině filmu jsem se dost nudil (divák , jak film skončí, a jen čeká kdy - a filmaři to natahují a natahují), z hlavního poseroutky se stal největší tvrďák, a další filmová klišé. Na druhou stranu jsem si tentokrát více užíval charakterů v pozadí, ať již skvělého Strathaima, tak hlavně John C. Reillyho - kteří jsou na první pohled sice zastíněni ústřední dvojicí Meryl Streep a Kevinem Baconem, ale skutečnost je přesně opačná... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)
  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama