Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmy, pri ktorých sa prírodné živly zahrávajú s osudmi hlavných postáv už v dobe vzniku tohto filmu využívali efekty na skvalitnenie zážitku z nich. Tento film však využíva ozajstné prírodné lokácie s krásnou nespútanou divokou riekou, kde scény vo vode naozaj nabudzujú občas úzkosť a napätie. Mladý slizký Bacon bol naozaj šťastná voľba, Streepová zabudla herectvo zavesené doma v skrini a aj scenár bol v podstate len obyčajný thrillerový doplnok, ktorý bol prispôsobený okolnostiam prírodných dispozícií. 75%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako násťročnému mi tento šablónovitý triler perfektne sadol. Bacon je správne nesympatický, Streepka ako žena v nesnázích sa cíti ako ryba v divokej rieke a Strathairn je dokonalým predstaviteľom ťuťkovského mestského manželíka. Dnes už ma film tak upútať nedokáže, zrejme tí násťroční boli jeho zamýšlanou cieľovou skupinou. Možno chýbalo nejaké to pikantné znásilnenie ako v Deliverance:). Potom, čo som znova tento film videl po 15 rokoch, vďaka prírode pridávam jednu hviezdu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, Curtis mel svy dva nejzajimavejsi filmy teprve pred sebou, ale i tady predvadi, ze je schopnej reziser a ze stokrat ohranyho pribehu, tady akorat v zajimavejch kulisach, dokazal vytahnout fakt maximum. Zacatek, zhruba nakejch 40 minut, film spis pusobi jak rodinna podivana o udobrovani rodinky, nastesti pak se zacne pritvrzovat a film zacne bejt napinavej, az vse vyvrcholi v hodne vostrym zakazanym useku reky. Trosku sem se bal, aby po tech neustalejch kecech, jak je to mimo stupnici, desne hardcore, smrtici, nepredstavitelny a podobne, nebyla reka jen trochu napenena, nastesti je tam voda fakt divoka. Co se tyce Meryl, ta je naprosto suverenni, ze by si ji clovek doved predstavit v nakym akcnim filmu. Ze zaporaku stoji hlavne za pozornost celkem slusnej Bacon. Co taky filmu hodne pomaha, je velmi slusna hudba. Ja se dobre bavil. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě to od začátku chytlo. Sympatická akční Meryl s uťápnutým manželem a správně roztomile vykuleným synkem (malý Mazzello měl po "Jurském parku" ale úspěšné období!) musí bojovat nejen s přírodou, ale taky s dvojicí vrahounů. Jako bonus je navíc doprovázel krásný pejsek. Jak jsem řekla, chytlo mě to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno (tedy někdy v časech jeho české premiéry) jsem tenhle film měl za zajímavý a záživný thriller, i když Streep se mi (kromě Still Of The Night) nikdy nelíbila. Od té doby jsem už ovšem divácky patřičně vyzrál a podobné "klasické" kousky dnes hážu do šedého středoproudového průměru, nebo rovnou do koše. Už jen ten otravně banální úvod se seznamováním diváka s postavami a dítě a čokl a matka bojovnice... Ta hubená třetí je spíš z nostalgie a za hezkou přírodu. A kvůli přítelce, kterou to docela bavilo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama