Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný projekt. Maestro Goldsmith opět bortí zdi svým uměním a i méně známými motivy dokáže vyvolat husí kůži i starým soundtrackovým mazákům. Film sám o sobě nepřekračuje hranice průměru, ale ve výsledku je pro diváka velice zajímavou a poustavou podívanou. 3,44. Solidně odvedená práce a v hudba zvlášť. Teď mě napadá, kdyby Goldmisth dělal hudbu k večerníčku, pak bych si asi nenechal ujít jediný díl. ()

Reklama

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když Bacon hraje hajzlíka tak mu to sluší. Ovšem zde mě naštvala ta pro mě nelogická blbost jak manžel běžel podél řeky, předhonil člun a ještě stihl nachystat past. To by zaprvé musel běhat maratóny, ještě v tom terénu..., a mít fyzičku jak herkules. Jinak kamera a barvy i dramatický soundtrack docela v poho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidny thriller odohravajuci sa na rieke, ktoru musi z donutenia zraftovat sympaticka a slusne vysportovana Meryl Streep. V ulohe zaporaka je tradicne skvely Kevin Bacon a pobavi aj jeho tupy poskok John C. Reilly. Dalej za zmienku stoji este David Strathairn ako nudny manzel Meryl z ktoreho sa vyklube celkom sikovny chlapik. Film obsahuje pôsobive sceny raftingu, peknu hudbu a solidnu zapletku so skvele zahranymi postavami. Ako maly som tento film zboznoval. Dnes uz ho za taku bezchybnu pecku nepovazujem lebo obsahuje aj zbytocne hluche miesta v ktorych sa nic poriadne nedeje. Stale je to ale solidna zanrovka, ktora stoji za to. Info pre psickarov. Aj ked mal na male, tak pes to prezil bez zranenia. 6/10. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je parádní, adrenalinová zábava a obzvlášť výkony Meryl a Kevina Slaniny jsou vynikající. Viděl jsem to už kdysi dávno, ale ten film mi na docela dlouhou dobu uvíznul v paměti, protože byl v mnoha věcech šokující a co vím, tak se mi to líbilo fakt dost. A navíc se děj odehrává na řece, takže tak. 70%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama