Reklama

Reklama

Nádherný listopad

  • Česko Překrásný listopad (více)

Obsahy(1)

Pokrytecká morálka a erotické dusno pod žhavým sicilským sluncem... Zámožná sicilská rodina tráví většinu času ve svém venkovském sídle, kde se rozehrává i žhavé drama podle románu Ercola Pattiho. Po smrti otce nemůže sedmnáctiletý Nino (Paolo Turco) vystát nového matčina milence a upne své city na krásnou tetu Cettinu (Gina Lollobrigida). Cettina, černá ovce rodiny, však svým provokativním chováním posouvá Ninovu náklonnost směrem, který se pro tetičku a synovce příliš nehodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

majo25 

všechny recenze uživatele

Také neobyčajné leto zbohatlíckej sicílskej rodiny, ktorej členom je aj promiskuitná teta, ktorá nemá problém pretiahnuť okrem iných aj vlastného 17-ročného synovca. On pre zmenu pretiahne svoju sesternicu. Hotová talianska sodoma-gomora. Kto ale čaká erotiku, nedočká sa, ide totiž len o vzťahy. Gina bola ešte stále kus, škoda, že ju režisér nedokázal presvedčiť k šteklivejším scénam...odhalené kolienko či sprcha v šatách je nič. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po celý film jsem říkala manželovi: "To nedopadne dobře, tam poteče krev!" A ono to nějak vyšumělo do ztracena. Prostě se nekonala vražda, ale svatba. Musím tedy připustit, že šarmantní, vyzývavá a uhrančivá Gina Lollobrigida byla ve své době mokrý sen mnoha jinochů, takže režisér nemohl zvolit lepší adeptku na vilnou tetu Cettinu. Ovšem stále si stojím za tím, že tento film by si tu krvavou odplatu zasloužil. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krásné věci mají být obdivovány. K čemu by pak jinak byly…" Gina Lollobrigida jako "volná, milovaná a šťastná" žena, které je těžké odolat. Erotické dusno mezí ní a sedmnáctiletým mladíčkem Ninem je vskutku silné. O to víc jsem nepochopil konec filmu. Hledat východisko z prvního milostného zklamání hned ve svatbě s nějakým jiným, je zvláště na dnešní poměry hodně zvláštní přístup k životu... Ale jako ukázka pokrytecké morálky tehdejší italské/sicilské vyšší společnosti asi v zásadě OK. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tuhá dráma s hutnou hudbou o žiarlivostnom šialenstve, keď Gina v negližé pozdvihne libido mladého chlapca tak vysoko, že mu hrozí priapizmus. Mladík ju chce mať len pre seba, lenže ona sa rada rozdáva mnohým. Ako vrchol svojej rebélie mladík nakoniec vezme možnosť koitálneho zblíženia sa s omnoho mladšími modelmi. No a kto sa teší na Ginu, tak má tu naozaj veľa chutných nehereckých póz, no najviac na nej je vidieť len premočený prsník v priesvitnej bielizni à la Dagmar Patrasová vo Vrchní prchni. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Erotické dusno pod žhavým sicilským sluncem aneb Kdo neví, kde je, neví, kdo je. 1) Mé zvrhlé oko potěšil 21letý Paolo Turco (žárlivý Nino) stejně jako Jean Maucorps (Ninův bratranec Mimi). 41letá Gina Lollobrigida (teta Cettina) byla fakt kus. 2) Pokud se nehodláte unavovat sledováním celého filmu, vezměte zavděk Hennesem, který vám děj filmu vyslepičí ve svém komentáři. Dělá to opakovaně zvláště u svých oblíbených italských filmů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na základe vtedajšej praxe v talianskej kinematografii je väčšina hercov (aj talianskych) predabovaná. Zaujímavosťou je, že slávna talianska dabérka Rita Savagnone prepožičiava svoj hlas dvom herečkám (Gina Lollobrigida a Danielle Godet), čo je celkom nezvyčajné, keďže majú spoločné scény. Výsledkom je, že divák má dojem, že ide o monológ. To isté platí pre Pina Colizziho, ktorý tiež dabuje dvoch hercov. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Acireale, Catanii, Giarre, Nicolosi, Pedare, Viagrande a Aci Sant'Antonio (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama