Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Panovníci sousedních království si na bitevním poli slíbili, že se jejich rody jednou spojí. Příběh začíná po letech. Princ už dosáhl plnoletosti, a tak nastal čas, aby se oženil s dcerou krále sousední země. Dávný slib musí být naplněn! Do ženění se mu však chce pramálo. Spíše ho zajímají okolní lesy, ptáci a především volnost. Své chování nezmění ani ve chvíli, kdy přijede krásná princezna. A i ta záhy pochopí, že se k sobě s princem vůbec nehodí. Oba se proto chtějí královskému slibu vzepřít. Ovdovělý král je neústupný a – byť je mu je princezna více než milá – prosbě o zrušení sňatku nemíní vyhovět. Navíc jej opouští jej i rádce Bohdan, jenž se vrací na svou tvrz. Čím dál bezradnější král usiluje o jeho návrat, nebo alespoň o příchod jeho syna, o němž Bohdan často vyprávěl – věřil, že jistě bude stejně tak moudrý. Bohdan ovšem žádného syna nemá, má jen dceru Dinu, která přichází v přestrojení a jednoho dne s princem ze zámku uteče. V panošovi princ neomylně pozná půvabnou dívku Dinu a chce si ji vzít. Setkání s králem, který je nakonec najde v lese, je plné napětí! Král stále trvá na svém. Princezna, která se mezitím pohybovala stále častěji po králově boku, je stejně moudrá jako krásná a přichází s překvapivým řešením. Královský slib bude naplněn a ti, co se milují, se budou moci vzít. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

quixote 

všechny recenze uživatele

Málo muziky za hodně peněz aneb Pohádkový příběh kouzel zbavený (doslova i obrazně). Slabý scénář, v němž autor vykrádá své vlastní (nepřekonatelné) „Tři oříšky pro Popelku“ (postava preceptora, převlek dívky za chlapce), by skvěle obstál jako padesátiminutová rozhlasová hra. Natáhnout scénář pro film se stopáží 90 minut je holý nesmysl až sebevražda, což dokazuje spousta hluchých míst a nekonečných záběrů na Žleby,přírodní scenérie a bůhví co ještě. Hudební doprovod působí bezradně a místy nepatřičně, závěrečná píseň je jako pěst na oko. Finále, v němž princezna musí sama požádat krále o ruku, je pak na samé hranici parodie. Jediné, co se tady povedlo, je dejme tomu výběr herců (Kramár a Issová se určitě se svými postavami poprali se ctí, Vilhelmová s Krausem občas zaperlili, i když jejich figury jsou naprosto zbytečné, Kraus a Vondráčková nepřekvapili) a opravdu velmi krásné kostýmy. Ale to je přece jen trochu málo… ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na této "pohádce" (o žánru by se dalo trochu pochybovat) jsem byla jako malá holčička v kině a nadšená jsem vůbec nebyla, protože mi zkrátka přišlo hrozně zvláštní, že si princezna za muže nevybere prince, ale jeho královského otce. Dnes už mi tento zvrat vůbec divný nepřijde, protože Kramár byl vážně fešák :). Musím také pochválit hudbu. Menší děti se ale u "Královského slibu" určitě bavit nebudou. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Nepříliš blahé tvůrčí pokusy režie a kamery mě příliš často vytrhávaly z plynutí příběhu a ani střihu úlohu nezjednodušily. Z hereckých výkonů stojí za zmínku princeznovské ozvláštnění Luciiným projevem a jazykové hříčky staršího z Krausů. Introvertní a galantní svůdcovství pak dává mladému hřivnáčovi Krausovi zvítězit nad konkurencí doupňáka. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hezká zápletka. Nicméně její rozuzlování se vleče a vleče... a pak najednou šup šup... a je po všem. Konec je tedy trochu odbytý. Takže na diváka, který už dávno ví, jak to dopadne, nečeká žádné další překvapení, ani svatba, vůbec nic pohádkového. Ísa i Lůca jsou krásné, mužší herci toporní (vyjma Pelzera, Somra a Krause staršího). Nicméně jako kulisa pro domácí práce či letní relax použitelné. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Chválím výpravu, absenci pitvoření a všech dalších otravných klišé. Ovšem to, co bylo jasné od začátku, se celým příběhem táhne způsobem, že člověk u televize chce jenom zakřičet: "Tak už to udělejte!!" Herci moc nemají co hrát, ale všechny ty vztahy byly v rámci možností celkem věrohodné, až na ten úlet s křehotinkou Luckou Vondráčkovou převlečenou za kluka... Myslím, že tvůrci by nešlápli vedle, kdyby na to aspoň sehnali nějakou holku víc od rány, která nemá hlásek jak dívenka z první třídy. Do příběhu, kdy se takové děvče musí postarat o zženštilého Davida Krause (který se díky tomu, že zde hraje sám sebe, dá přežít), by to i krásně sedlo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby, vidět je pak možné i tvrz Cuknštejn. (Cucina_Rc)
  • Když princezna (Klára Issová) vyráží na koni společně s králem (Maroš Kramár) hledat králova syna, má na čele perlu ve tvaru slzy, jejíž velikost neodpovídá té, která se objevuje ve finální konfrontaci. (Malory)
  • V snímke si ako komparzistka zahrala aj dcéra majiteľa pevnosti Cuknštejn, kde sa čiastočne natáčalo. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama