Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (394)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než návyková jednička. I když se "Frozen" nepyšnilo tou nejoriginálnější zápletkou, byl příběh o pochopení Elsyny moci milý a kouzelný. Kdyby byl druhý díl jen o hledání sebe sama, tak bych výsledek hodnotila daleko lépe, ale jelikož ho pojali jako agitku (uctívání přírody, zlí běloši vs. hodní indiáni, chlap jako ženská brzda apod.) bez zásadnějšího příběhu, tak nemohu hodnotit jinak. Anna, kterou jsem měla v prvním díle mnohem raději než Elsu, je navíc neskutečně otravná, písničky jsou mnohem slabší (skutečně se mi líbí jen "Into The Unknown" a "Show Yourself" a de facto tu neexistuje záporák. Být dítě, tak se nudím. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukám, že do kina chodím spíše už jen s prckem :-) Však to mnozí znají. Paní vedle mě sice hodinu jedla po jednom brambůrky, ale i tak jsem byl spíše nadšený. Uchvátila mě hlavně úžasná animace, ovšem i příběh měl hlavu a patu, byl dostatečně dojemný a Olaf vtipný. Film utekl jako nic a i prcek vydržel, což je známka kvality. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sexy Elsa na ledovém hřebci ve 3D verzi je prostě nejvíc. :) Celkově namakané, čekala jsem, že si tohle pokračovaní budou u Disneyho hýčkat a ještě mě překvapili, takže ode mě jen chvála. Souhlasím s názorem, že pohádka cílí na své původní diváky, kteří mezi tím povyrostli. Stejně tak je příběh dospělejší a ani větší děti či dospělí se nudit rozhodně nebudou. Zároveň se bude líbit a divákům nejmenším. Olaf dostal větší prostor a rozesmívá celé kino, řada odkazů na jedničku se taky našla (i Pátý element se člověku vybaví..), za mě krásné ve všech směrech, plná palba. ...a když se při prvním záběru ozvaly nahlas ohromené malé děti: "Jééé, sněží!!!" bylo jasné, že letošní Vánoce máme za dveřmi ;) Ať se líbí! ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě pořád top... Ale až to půjde stáhnout a děti mě donutí se na to podívat 1000 a jedenkrát,tak to dost možná předčí. Nejvíc mě bavila scéna, kdy Olaf předváděl děj prvního dílu. Moc dobře a vtipně udělaný. A jsem divná jen já, když čekám, kdy Elsa najde svojí lásku....😁? Aspoň by mohli mít námět na další díl, tak snad se dočkáme ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pátý element pro děti. Docela podařené pokračování buduje mytologii a přináší spoustu překvapení, z čehož budou holky nadšené. A ten moment, kdy Anna objetuje město pro vyšší účel je dost šokující. Některé písničky jsou slabší a klidně bych ocenil méně prostoru pro Kristofa. Olaf je samozřejmě nejlepší. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)
  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)
  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama