Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (394)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejsem cílovka, což jsem nebyl ani v době premiéry prvního dílu, na kterém jsem byl v kině a celkem si jej užil. Uteklo mnoho let, Frozen nabralo děsně otravný kultovní status a mě se to dé dvojky vůbec nechtělo, zvlášť když vím, jak Disney (a jejich filiálky) v poslední době točí sequely (Toy Story 4 zbytečnost ad absurdum). A zbytečné rozvětvování dostatečně uzavřeného příběhu (tak jak si matně vybavuji) se dostavilo i tentokrát, nevyhnutelné trojce se již vyhnu s jistotou. Stále si stojím za tím, že kvalitní animáky si dokáží užít rozdílné generace diváků, Frozen asi vždycky bude mít jasně danou, leč dostatečně početnou, cílovku, za mega úspěch (nejen) tohoto filmu je však třeba Disneymu vyseknout mocný kudos, kraluje na všech frontách...PS : Olaf je skutečně vůbec nejotravnější postava v početném zástupu filmů, které jsem za drahnou dobu viděl..6/10 ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Žel, už se nejedná o "ledový" zázrak jako s prvním dílem. Písničky jsou otřesné, více méně na jedné vlně, a ani jedna se nevyrovnala těm z dílu prvního. Příběh možná ze začátku působní zajímavě, ale zpětně si vlastně pak řeknete, že mnoho věcí byla jen nastavovaná kaše. Asi fajn animák, ale po skvělé jedničce jsme čekali asi něco víc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to nebylo jen o velehitu Let It Go a směšném sněhuláku Olafovi. Ledové království bylo všude, na dětských oslavách v nejrůznějších podobách nevyjímaje. Možná je dobře, že tvůrci počkali a nepřišli s pokračováním hned dva roky po veleúspěšné jedničce. Příběh o sesterské lásce je pořád vtipný (i když méně) a pořád má své kouzlo. Elsa čím dál častěji slyší podivné zvuky, které ji vábí pryč z království, Anna jí kryje záda, dojde k odhalení rodinné historie, obě zažijí pár příběhových zvratů, které asi nejmenší diváky uspokojí. Dospělé už méně. I když asi patřím mezi ty, kteří si disneyovskou pohádku nedovedou úplně užít. Přesto převládá spokojenost, audiovizuálně je to navíc pořád prvotřídní podívaná. Tržby znovu (dle očekávání) neskutečné. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tým producentů po nečekaném úspěchu jedničky nebyl schopen vygenerovat lepší pokračování, které by působilo přirozeněji a méně bezradně. PS: Myslím, že Disney má tak špatnou historii co do vyrovnání se západním kolonialismem, že by už se mohl poučit a nedělat to ústřední zápletkou filmu pro šestileté holky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od videoherne pôsobiacej jednotky je to vizuálne impozantné a cítiť z toho peniaze i talent. Tvorcovia využívajú všetok potenciál tajomného lesa a krajiny za polárnym kruhom a piesne sú stále na žáner výrazne nadpriemerné (väčšinu piesní v Disneyovkách považujem za čistú vatu). Čomu ale nerozumiem je ten mega komplikovaný nezmyselný dej. Ja som mal problém sledovať, čo sa deje, čo na to potom deti? (I keď pravdou je, že po videní Skrytej hrozbe som ako decko vedel prerozprávať celý príbeh vrátane machinácií obchodnej federácie.) Vyslovene ma ale iritovala tá homeopatická vymývačka detských mozgov o "pamäti vody". ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Když Olaf dělá pantomima, tak při napodobení myši připomíná Mickey Mouse. (Matej.Krajci)
  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama