Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (394)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Síce pokračovanie už nemá nejakú svoju nákazlivú pesničku iba keď zaznie tá z predošlého filmu, a dej sa môže zdať nudnejší oproti jednotke (aspoň si predstavujem, že by malé deti pri tom zaspali). No čo sa týka mňa, tak ja si cením zápletku toho, ako sa Elsa vydáva na cestu zistiť prečo má schopnosti, odhaliť pravdu o minulosti a zlomiť kliatbu pretože to pre mňa slúži ako metafora - zistiť prečo je človek taký aký je, odkiaľ pochádzajú jeho limitujúce presvedčenia a vnútorný kritický hlas, dopátrať sa ku koreňu traumy či zistiť, akú citovú väzbu (attachment style) zdedil od svojich rodičov a predkov, a na to aby sa zrušila "generačná kliatba" musí zmeniť typ svojej citovej väzby z neistej (insecure attachment) na istú väzbu (secure attachment). Ďalšia vec, ktorú chcem spomenúť je Kristoff ako frajer, ktorý je ohľaduplný a utešujúci, a svoje otázky, potreby posunie bokom, keď Anna potrebuje akútne jeho pomoc alebo utešenie, hlavne keď povedal "som tu, čo potrebuješ?". Pochopil, že aj na neho príde rad, no keď na to bude vhodný čas. Čo je niečo, čo si môžeme zobrať do života a snažiť sa podľa toho riadiť aj v našich vzťahoch. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další důkaz,že disney začiná postrádat jakýkoliv náznak invence ve velkém a že opravdu nestačí mít pouze skvělou animaci (dnes již prakticky samozřejmost) a známé postavy,,,nebo vlastně stačí?Jednička byla fajn a jakkoliv nemám rád zpívánkové disneyovky,do tohoto jsem šel s tím,že ty písničky prostě nějak zkousnu.Velmi nepříjemně mě ovšem překvapilo,že jich je tu až neúnosně mnoho a navíc ve scénách kde nejsou vůbec potřeba,nebo se tam ani nehodí.Raději nezmiňuji fakt,že ani jedna není opravdu dobrá.Když k tomu ještě připočítám scénář,který někdo smolil v rychlosti na záchodě je dílo dokonáno a to co se na plátně děje může překvapit jen někoho kdo v životě neviděl víc jak jednu pohádku.Samozřejmě cílová skupina,kterou jsou holčičky kolem 10 let bude spokojená a to asi myšákovi stačí...60% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jsem z výběru TÁTA - MÁMA u naší dcery vyhrál cestu do kina tentokrát já. A nejen cestu, ale i super zábavnou pohádku s pořadovkou číslo 2. Jednička se u nás promítá od nevidím, do nevidím, proto opravdu uvítám Annu, Elsu, Olafa atd... konečně i v jiným přebalu. Zadařilo se! Chytlo mě to, má to opět parádní děj a myšlenku, zase nový songy, který budeme denně slýchat, Olaf tlačí ještě o kousek víc na pilu, než jak jsme ho znali a je toho prostě fůry pozitivního! Jako vždy - zážitek otec/dcera/kino k nezaplacení! 90% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nastoluje řadu dalších nosných témat a poselství spjatých nejen s Elsou a Annou, ale i s ostatními postavami (zejména s Olafem a Kristoffem). Elsa si sice v prvním díle prošla důležitým procesem sebepřijetí, ale v závěru svou svobodu (ledové království) stejně opustila a znovu se podvolila svazující funkci královně Arendellu. Příběh druhého dílu je proto odvíjen od opětovné nutnosti Elsina osvobození se z okovů povinností a návratu k vlastní podstatě. V hledání odpovědí na existenciální otázky se pohádka posunuje do roviny filmu–terapie. Jelikož Elsa nechápe, co se kolem ní děje (slyší volání hlasů) a ztrácí vnitřní klid, musí se podvolit psychoterapii ve smyslu návratu do minulosti za účelem objasnění jednání v přítomnosti. -- více v mojí recenzi na 25fps.cz ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukám, že do kina chodím spíše už jen s prckem :-) Však to mnozí znají. Paní vedle mě sice hodinu jedla po jednom brambůrky, ale i tak jsem byl spíše nadšený. Uchvátila mě hlavně úžasná animace, ovšem i příběh měl hlavu a patu, byl dostatečně dojemný a Olaf vtipný. Film utekl jako nic a i prcek vydržel, což je známka kvality. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur. (Paserak)
  • Natáčení scén pro převedení do animované podoby probíhalo v Norsku, americkém Chicagu a na Islandu. (Petr.Kocfeld)
  • Když Olaf dělá pantomima, tak při napodobení myši připomíná Mickey Mouse. (Matej.Krajci)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama