Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (225)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení je tady! Závěr trilogie Padesáti odstínů nesoucí dodatek svobody dorazil do kin a ostudu předchozím dílům rozhodně ostudu nedělá. Nebudu to dlouho vysvětlovat a řeknu prostě jenom to, že mám trilogii Padesáti odstínů hodně rád. A to dokonce tak, že předchozí 2 části u mně mají obě za 5 z 5. Trojka však dle mně přece jenom na těch 5 hvězd nedosáhne. Alespoň to tak vidím po prvním shlédnutí. Trojka je podle mně slabší kvůli několika věcem: Christian Grey který v předchozích dvou částech připomínal takového sociopata je už spíše poklidným chlapíkem který sice není dokonalý ale ne tak nedokonalý jako v předchozích 2 dílech. Pořád má co hrát ale už ne tak jako předtím. A tím, že je vztah Christiana a Anastazie klidnější se ztratí ta nevyrovnanost mezi těmi dvěmi. Naštěstí má ale ten film divočejší tempo a v podstatě nedrhne respektive nezpomaluje. Několikrát jsem se od srdce zasmál a ne kvůli tomu, že by to bylo směšné ale protože to opravdu bylo vtipné. Johnson a Dorman si na sebe už zvykli takže ta chemie mezi nimi také funguje líp. Nenuceně se to dá opravdu užít. Není to ani kontroverzní revoluce ani nudná báchorka. Je to prostě jenom povedený závěr trilogie kterou by podle mně mělo více lidi docenit. Což není na škodu ale také to není úplný převrat. Uvidíme jestli toto v Holywoodu něco překoná. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když už jsem viděl jedničku i dvojku, chtěl jsem do dokoukat celé. V tomto ohledu mi přijde zajímavé, že - v době psaní mého komentáře - zde má jednička nejhorší hodnocení z celé trilogie, podle mě je přitom jednoznačně nejlepší (dvojka byla děsivě špatná a trojka je někde mezi nimi). Když pominu, že jsem v podstatě kompletně zapomněl, co se dělo ve dvojce, takže jsem se místy nechytal, nemám za sebe problém napsat, že mě to celkem bavilo. Byť by ten film byl podle mě výrazně lepší, kdyby se z něj vypustilo podbarvení většiny scén těmi příšernými popovými písničkami (nějak jsem nepochopil, co za hudbu tam je vlastně od Dannyho Elfmana) a kdyby byl třeba o tom, v čem to mají těžké superbohatí lidé (film má k tomu občasné náběhy, které mi na tom přišly asi nejzajímavější, naopak všechny ty sexuální scény mi tam přišly v podstatě zbytečné, byť chápu, že řadí-li se ten film k erotickému žánru, je bez toho nemyslitelný; potom mi ale všechen sex ve filmu přijde velmi krotký, a to nejenom ve srovnání s klasickou pornoprodukcí, ale třeba i s takovými filmy Larse von Triera či Gaspara Noého - ano, samozřejmě si uvědomuji, že srovnávám nesrovnatelné, protože James Foley je vedle nich šedá myš, která měla navíc určitě svázané ruce cenzurními ohledy a stupidní literární předlohou k tomu). Ve scénáři by se jistě šlo dlouho rýpat a hledat tam chyby, nesmysly, žánrová klišé, apod., ale osobně mi to přijde veskrze zbytečné - myslím, že nyní - 5 měsíců od premiéry - už k tomu filmu nic nového říct nejde, protože to dávno udělali jiní, své diváky si to jistě našlo, a nepochybuji, že se dřív nebo později opět objeví nějaká podobná série, která vyvolá přinejmenším stejný, ne-li větší komerční úspěch. Nezbývá než to zainteresovaným tvůrcům - a publiku, které má takovéto filmy v oblibě - přát, protože jakákoli kritika na tom nic nezmění. Potřebu to hejtovat mají stejně jenom lidi, kteří si neuvědomují, že nejlepším přístupem k podobným filmům je zcela je ignorovat (osobně jsem to tak kdysi zamýšlel, ale zvědavost byla nakonec silnější - teď, na konci toho maratonu, který začal před 3 lety, jsem rád, že to celé skončilo - a že už žádná další pokračování nebudou. Alespoň doufám). ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

S knihou nemám nič spoločné. Neviem koľko ich je, ale pevne verím, že len tri. Na toto fakt chodia ľudia do kina? Fakt to zarobilo skoro 400 miliónov dolárov? Kniha musela byť naozaj úspešná a populárna. Celá trilógia je veľmi fádna, prevažne nudná a zabudnuteľná. Herci až príliš nevýrazní. Navyše takýto rozpočet a takýto výsledok? Veď Blomkamp pred dekádou natočil za polovičný rozpočet našlapané akčné sci-fi District 9. Možno je trojka najznesiteľnejší a chvalabohu najkratší diel série, ale stále to nedosahuje ani priemeru. O 50 odtieňoch sa často medzi ľudmi hovorí, no nechápem o čom môžu debatovať. O pár rokov to vyšumí ako šumienka a nikto si ani nespomenie. 45% ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

[SE] Nikdy som nepochopil zmysel soft porna. A žiadne iné ambície ani kvality táto atrapa nemá, je to len veľmi zle napísaný film. Aby aj dedinské upratovačky mali o čom snívať. Niečo jak filmový ekvivalent motivačného citátu; jednoduchá vec, pre jednoduchých ľudí. Ešte o radu horšie než predošlý diel. 10% ()

Lyli odpad!

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, že jsem cílová skupina pro tenhle snímek, tak musí být někde chyba. Není to vtipné, není to napínavé a ani ten sex není sexy... Všechno probíhá v duchu hesla: “Proč hledat bod G, když má bavoráka?” Anastasia je prostě na prachy, jen měla štěstí, že ten její zavoďák je koukatelný. Nastávají situace, kdy jen protáčím oči...protože slova jsou zbytečná. Nefunguje vůbec nic, a stopáž se vleče jako provoz na D1. Za mě ztráta času. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie filmu trvalo 103 dní. (ČSFD)
  • Kim Basinger se jako Elena Lincoln objeví pouze v prodloužené verzi filmu a jen ve dvou krátkých nemluvených scénách. (Agatha)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama