Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej film, samozřejmě že nápad dat jako hlavního hrdinu pirátku, která si hraje že je nějak hrozně drsná neni úplně nejšťastnější, ale Geena Davis to nehraje úplně špatně a i když to nemá nějak zvlášť promyšlenej a propracovanej děj a většina těch neznámejch herců hraje dosti průměrně, tak se u toho dá docela dobře pobavit, možná by film snes trochu menší stopáž, protože přece jenom ta zápletka neni zas tak dobrá, aby se to dalo prodlužovat donekonečna, ale 2 hodiny nejsou nic co by se nedalo vydržet. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Filmy o pirátech většinou moc nemusim, ale toto je nádherný dobrodružný příběh, na který nejspíš nikdy nezapomenu. Hudba je povedená, casting výbornej, Geena Davis mi byla vždy protivná, ale tady jsem jí fandil, výprava je výborná, scénář není vůbec špatný. Možná, že to byl pro hodně lidí propadák, ale já si tenhle film prostě užil a vždy si ho užiju znovu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)
  • Paradoxně, hudba k tomuto filmu je označována za nejlepší dílo Johna Debneyho a mezi fanoušky filmové hudby patří k nejoblíbenějším soundtrackům vůbec. (fannah)
  • V čase natáčania filmu bol Renny Harlin vo vzťahu s herečkou Geenou Davis (Morgan Adams), ktorá hrala doposiaľ len v komediálne ladených filmoch. Renny presvedčil producenta Marria Kassara, aby z nej spravil akčnú hviezdu. (beso74)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama