Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Až lidi pochopí, že komerční neúspěch nemá nic společného se samotnými kvalitami snímku jako takového, bude naše civilizace zase o kousek dál. Jinak dynamicky natočený film, plný výborných akčních scén, velkorysé výpravy, povedené hudby a přesného obsazení. Hlavně Langella je jako záporák opravdu neodolatelný. Ale ni Geena Davis není jako akční hrdinka nejhorší, jen fak nechápu, co na ní Harlin viděl. Taková kost to zase není:) Ostrov hrdlořezů je zkrátka film, který se snaží každým svým záběrem bavit a to je mi sympatické. Z mého pohledu mu průměrní Piráti z Karibiku nesahají ani po kotníky. Jinak by mě zajímalo, jak by hodnocení vypadalo, kdyby se film nestal propadákem, ale hitem. To by bylo keců o tom, jak je Davisová skvělá, jak má ten film super scénář, jaký je Harlin borec... Jo, mít vlastní názor, to dá ale práci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších kasových prepadákov histórie, po ktorom by tak ostrov hrdlorezov mal navštíviť samotný režisér a vydať sa napospas osudu. Ono, nie že by to bolo úplne márne, ale keď to porovnáme s mnohými tými korzármi a pirátmi, o ktorých sa natočilo veľa filmov, tak toto pokulháva. A to nielen v porovnaní s Deppovskými pirátmi, ale napríklad aj so seriálom o Tarabasovych Karibičanoch. Tu to bolo za veľa peňazí málo muziky, akurát tak emancipovaná hrdinka. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pirátský propadák snoubí slušnou dávku dobrodružství a romantiky. Geena Davis není zrovna extra kráska, ale ve scénách se pohybuje ladně a Matthew Modine není typický romantický hrdina ze snů pubertálních dívek, ale spolu s neodolatelným záporákem Frankem Langellou tvoří osu příběhu, který zase tolik nezklame a obsahuje kvalitně zvládnuté akční scény, protože Renny Harlin tohle umí. Diváci však film nepřijali a všechna okolní studia se vyhýbala po několik let filmům s pirátskou tematikou. Tohle ovšem není špatný film. Jistě nedosahuje kvalit klasického spektáklu, ale rozhodně se u něj dá pobavit a svést se na dobrodružné vlně za svistu kordů. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

filmy rennyho harlina mám rád, i keď točí (väčšinou) klasické akčňáky, vďaka svojmu talentu sú vždy originálne spracované a človek sa pri nich nenudí. žiaľ to sa nedá povedať o jeho pirátskom veľkofilme. nie že by akčné scény boli slabé, to vôbec nie, ale je ich tu na môj vkus dosť málo. o zábavu by sa teda mal starať klasický príbeh o hľadaní pokladu (nič originálne, ale o tom pirátske filmy sú a majú byť) avšak opak je pravdou, lebo i táto výplň je nudná a nezábavná. i keď je tu dosť hlášok, tie však nie sú vtipné a ironické, ale nudné a trápne (možno za to môže i nevýrazný modine). navyše geena davis mi ako pirátka príliš nesedí (ale to je vec vkusu). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez akýchkoľvek príkras ako prvé napíšem, že Geena Davis v pirátskych a starodávnych šatách bola jedným z toho najviac sexi, čo kedy filmové plátno vypustilo do sveta. Doba obľúbených pirátskych snímok žiaľ už asi pominula. Napriek tomu sa filmári čas od času pokúšajú oživiť záujem o tento vďačný dobrodružný žáner. Skúsený režisér akčných filmov Renny Harlin nakrútil Ostrov hrdlorezov ako pestrú prehliadku, ktorá má všetky atribúty rozprávania o bukanýroch. Scenáristi vytvorili jednoduchý príbeh o honbe za pokladom na neznámom ostrove. Pridali do neho všetko, čo má taký príbeh mať a ozvláštnili ho tým, že na miesto romantického hrdinu dosadili odvážnu sexi ženu. Dej sa odohráva na Jamajke a v jej okolí. Podľa zavedených pravidiel sa v ňom objavujú divoké úteky, šermiarske súboje, výbuchy strelného prachu či stroskotanie v búrke; nechýba ani námorná bitka. Hlavnú úlohu si prekvapivo zahrala Harlinova manželka Geena Davis, známa doteraz z úplne iných rolí súčasných žien. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Matthew Modine byl do role obsazen hlavně proto, že uměl výborně šermovat. (Coldrex)
  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)
  • Původně si měl roli Shawa zahrát Micheal Douglas. Ten však z projektu odstoupil, protože tvůrci odmítali dát této postavě větší prostor. (Coldrex)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama