Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvela napodobenina panu Spencera a Hilla, dokonce tak dobra ze sem je driv ani nerozeznal :) Ale i kdyz sou hlavni predstavitele jini, tak oba filmy si kvalitou s jejich SH protejsky nezadaji. Film je vtipny, choreografie bojovych scen nevsedni, proste perfektni zabava k pivu a preclikum. Jen doporucuji ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Populární dvojníci Buda Spencera a Terence Hilla, jež vešli do diváckého povědomí coby dobromyslní sympaťáci Šimon a Matouš, měli něco do sebe, ale i jejich filmy trpěly tím, co jsem zaznamenal už i u originální dvojky. Byly mírně slabomyslné a velmi stereotypní. U těchto eskapád moje křivka smíchu párkrát vykazovala vyšší hodnoty, dokonce se objevil náznak něčeho zajímavého se snahou vybočit z daných kolejí, ale bezbřehá trapnost to spolehlivě zabíjela. Nápady se našly, dvojník Donalda Pleasence radost pohledět, nedomrlý strážce zákona neuvěřitelně zábavný, písnička z filmu "On My Way" patřičně chytlavá a ústřední italsko-americká dvojka Antonio Cantafora & Paul L.Smith přiměřeně sympatická. Za pozornost rovněž stojí vynikající český dabing ze staré školy pánů Ladislava Mrkvičky, Rudolfa Jelínka a spol. Od filmu velké zázraky nečekejte, hlavně tvrdé pěsti, razítka,dětsky naivní humor, rychlý spád a mimořádně bídnou obrazovou kvalitu, na níž se značně podepsal zub času. 60% ()

Reklama

Mathiue1994 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Skvělá "parodie", u které se smějete už jenom zvuku facek, které Šimon s Matoušem rozdávají na potkání. Navíc typický styl Matouše, že drží v ruce knihu dá jí svému protivníkovi do podpaží a vlepí mu facku, takhle 20x opakuje. Z toho jsem se svíjel ve křečích smíchu ještě další 2 týdny, když jsem si na to vzpoměl. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Mám jednu takovou vzpomínku. Červen 1997. Jsem v nemocnici poté, co jsem na kole vrazil do stojícího auta u nás na ulici. Ležím s poraněnou kyčlí na pozorování na dětském oddělení a postupně se sžívám s místními spolupacienty, z nichž podstatnou část tvoří Romové. Sledujeme jednoho večera v herně tenhle film a řehtáme se u toho jak blázni. Toliko nostalgie. Přeneseme se do současnosti – červenec 2023, čirou náhodou při pohledu do seznamu „Chci vidět“ tady na ČSFD vidím, že tenhle film budou dávat na ČT2, shodou okolností zrovna právě dnes. Jdu do toho a… zklamání. Udivuje mě, že národ, který si stěžuje na to, že jiné národy dávají ananas na pizzu nebo kečup a eidam na těstoviny, si sám vytvoří lacinější verzi svých komediálních es, a bez jakýchkoli skrupulí to prodává dál do světa. Smith a Cantafora nejen že vypadají jako Bud Spencer a Terrence Hill, ale celí Šimon a Matouš jsou vystavěni na totožném schématu humoru, totiž na bláznivých situacích a rvačkách. Pravda samozřejmě je, že Spencer a Hill natočili to nejlepší až v osmdesátkách, tedy několik let po Šimonu a Matoušovi, ale drzost tohohle projektu mě nepřestává udivovat, protože třeba Jestli se rozzlobíme, budeme zlí je o rok starší než Šimon a Matouš jedou na Riviéru. Co ale říct k samotnému filmu? Pro Riviéru, jak ligurskou tak francouzskou, mám slabost, neb jsem v těch místech prožil dva orchestrální zájezdy. Zápletka tohohle filmu je ale neuvěřitelně blbá – parta zloduchů je schopna pěšky dohonit ujíždějící maníky v kamionu, což je prostě hovadina i v případě, že to celé nebudu brát moc vážně. Rvačka v marseilleské hospodě je jen samoúčelnost, kterou již zmíněná herecká dvojice S+H natočila dříve i později daleko lépe. Možná je chyba dívat se na tyhle filmy coby dospělý divák. Možná jsem měl zůstat u té projekce z dětství. Možná… já nevím. (1 410.) ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tato dvojice Italů je vcelku dobrá i komická.Dávám tomuto filmu 4 hvězdy a 80 procent.Nostalgie z dětství.Tato dvojice dublérů Terence Hilla a Buda Spencera působí vcelku dobrým dojmem.Je to výborná italská komedie o dvojici kamionáků,kteří mají přepravit zakázané zboží v podobě sprejů jistému plešatému šéfovy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)

Reklama

Reklama