Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ale, k čertu s nimi. Jsou takový ošklivější, než Bud Spencer a Terence Hill a jako nevinného kluka mě to dost mátlo, ale ta hudba, ty honičky, ty humory a bitky, prostě to všechno, co vyextrahovali z originálu tito epigoni, bylo po čertech srandovní a dost jsme se u toho jako děti řezaly. V průměru asi takto. Za přiznané kopírování dávám čtyři hvězdy (doufám, že přiznané, v opačném případě bych neváhal nasadit šrapnel). Za hudbu (skvělou úvodní písničku On my Way, kterou si, nevím proč, pořád pletu s Dune Buggy z filmu Jestli se rozzlobíme, budeme zlí) další čtyři hvězdy. Za občas nalezený originální gag tři hvězdy. Za to, že tvůrci neměli prachy na Buda a Terence a mohli vytvořit naprosto famózní a následně kultovní sérii o Šimonu a Matoušovi dávám jednu, protože odpadem dělit nejde. Početně to vychází na průměrné tři hvězdy. A to hodnotím podle tehdejšího dojmu. Nedokážu si představit, že bych na to čučel dnes nebo jindy. To přehnané napodování originálu by mi přeci jen asi brzo začalo lízt na nervy. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

SpencerHillovka bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich dvojníci nejsou až tak špatní, ale ne tak sympatičtí a  Paul L.Smith není takový bručoun a Antonio Cantafora takový provokatér, trochu mi tam chybělo to popichování. Jinak klukům ve filmu nechybí skvělá úvodní písnička ani bombastická závěrečná bitka, jako ve filmech jejich originálů - tentokrát na lodi. Občas jím to teda taky drhne, ale ok. Tu čtyřhvězdu tam dám. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sergio Bazzini, Tulio Demicheli .. Nezapomenutelné bitky, nezapomenutelné hlášky a v mládí tolikrát opakovaná zábava při každém dalším podívání až do zničení videokazety..:-)) Souhlasím, že právě tohle patří do Zlatého fondu komedie. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Nostalgie nehrubšího zrna....KID STUFF je prostě filmový hit mého dětsví.Od tý doby jsem začal šilhat po kamionech.Navíc vynikající český dabing navozuje příjemně domáckou atmosféru....komedie o cestách dvou pitomců se dokázala vrýt do povědomí lidí velice dobře....osobně když jsem po letech slyšel zase tu hudbu naskočila mi husí kůže.JINAK ABY BYLO UŽ JASNO...TOHLE JE PRVNÍ DÍL!!! ()

Mathiue1994 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mě jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl. Skvělá "parodie", u které se smějete už jenom zvuku facek, které Šimon s Matoušem rozdávají na potkání. Navíc typický styl Matouše, že drží v ruce knihu dá jí svému protivníkovi do podpaží a vlepí mu facku, takhle 20x opakuje. Z toho jsem se svíjel ve křečích smíchu ještě další 2 týdny, když jsem si na to vzpoměl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)

Reklama

Reklama