Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Výborný americký film s netypickými postavami a milou vánoční atmosférou. Děti zde nejsou vyobrazeny jako typicky naivní. Celá premisa filmu je založena na tom, že děti jsou vypočítavé a mají vlastní představy a touhy, které se snaží přes své rodiče realizovat. Což tak v životě je:-) Forma vyprávění (komentář hl. postavy v již dospělém věku) byla zvolena geniálně. Snové pasáže hl. dětského hrdiny jsou také výborné. Moc se mi rovněž líbilo, že rodina nepůsobí klasicky idilicky a politicky korektně. Otec sprostě nadává. Děti nejsou vyobrazeny jako polobozi, na které není možné se ani křivě podívat, natož na ně sáhnout. To vše přispívá k uvěřitelnosti filmu. Moc pěkný vánoční film, na který se příští rok kolem svátků zase rád podívám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že popri všetkých komerčných "vianočných" výplachoch televízne stanice zabúdajú na podobné klasiky. Jednoduchý, milý príbeh, ktorý nabudí tú správnu atmosféru, že vám k tomu nebude treba ani sneh, kapor, či medovníky. Ak ste ako dieťa zažívali v období Vianoc podobné útrapy ako malý Ralphie, určite si vás film získa a bude u vás vyhľadávaný minimálne tak ako Snehulienka, či Perinbaba. 85%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To nie sú žiadne Vianoce, ak si niektorý zimný decembrový deň nepozriem tento kultový vianočný film. Samozrejme s tiež kultovým slovenským dabingom. Skvelá atmosféra skorých 80tych rokov a jeden podarený malý hlavný hrdina, ktorý si na Vianoce praje od deda mráza pušku. Veľmi vtipná vianočná komédia s originálnymi vtipmi a skvelými charaktermi. Nechýba plejáda vianočných nezabudnuteľných piesní. Stretávame sa s vtipnými situáciami, ako šikanou na škole, láskou k našej triednej pani učiteľke, či čakaním v rade na deda mráza. Je to film môjho detstva a každý rok ma baví rovnako. Nezabudnuteľná je lampa v podobe nohy, z ktorej je otec rodiny tak nadšený a priznám sa, že by ma taká lampa tiež veľmi potešila. A dokonca som ju aj našiel na internete, ale zatiaľ som sa ku kúpe nedonútil. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Táto milá rodinná komédia je za morom kultom, no u nás až tak známa nie je, keďže v TV ju príliš nedávajú. Možno je to tým, že má až príliš amerického ducha, takže sa u nás až tak neudomácnila. A je to škoda, lebo komédia je to určite originálna, úspešne sa vyhýbajúca rôznym klišé. Film sa pozerá na americkú spoločnosť 40. rokov roztomilým detským pohľadom, pričom takým nežným spôsobom paroduje vianočné sviatky, tradičné rodinné hodnoty a konzumný spôsob života. Niektoré scény tohto charakteru sú nezabudnuteľné (neprívetivý Santa Claus, legendárny boj o lampu). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina nám vypráví své příhody z dětství z pohledu dnes už dospělého muže. Už s tou formou mám problém. Film totiž není ani pro děti (ty nepochopí časté ironické narážky dospělého), ani pro dospělé (pro ty je to jednoduše nuda). Zachránit vše může už jen humor a vtipné scény a těch bohužel moc není. První polovinu filmu jsem se nudil, ve druhé se to sice lehce zlepšilo, ale stejně jsem byl rád, že už přišel konec. Snímek Vánoční příběh mě jen utvrdil v tom, že Američani jsou zkrátka švihlí. Jejich způsob humoru sice dokážu většinou pochopit, ale vtipný mi nepřijde. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Shepherdova kniha "In God We Trust: All Others Pay Cash", která se stala základem pro tento snímek, je vlastně sbírka krátkých povídek, které psal Shepherd pro Playboy v 60. letech, včetně příběhu o přilepení jazyku na kovový stožár i sváteční večeři v čínské restauraci. Motiv otravujících psů je převzat z jiné Shepherdovy knihy "Wanda Hickey's Night Of Golden Memories and Other Disasters", ve které je Ralphiemu už 17 let. (mi-ib)
  • The St. Catharine's Museum vlastní několik propriet z filmu, včetně Ralphieho brýlí a dvou scénářů. (mi-ib)
  • Exteriéry Ralphieho školy byly natáčeny u Victoria School v St. Catharines v kanadském státě Ontario. (mi-ib)

Reklama

Reklama