Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

movieband 

všechny recenze uživatele

V Radcliffově post-potterovské éře se najde víc filmů, které zahrál líp, ale i tak bych Impérium neřadil vyloženě k těm špatným snímkům. Lehce nadprůměrný možná, ale i tak bych se přikláněl k názoru, že pokud si na film kdy vzpomenu, tak to bude právě kvůli Radcliffovi, protože si mimo něj nedokážu s filmem spojit nic, tak pamětihodného. Za svůj čas film ale film stojí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skinhead, skinhead, bomber zelenej, těžký boty až nahoru zavázaný... Sterilní sociální drama, kde jsou kluci vyholený peskováni za sprostou mluvu a nevhodné chování. Kupodivu to funguje. Překvapením je i Daniel Radcliffe, ta vyholená hlava, Levisky, Martensky a bomber mu docela pristane. Psát tu o tom, že konečně zahodil stigma Harryho Pottera, je klišé, asi takové, jakože White Power a podobný kecy. Imperium ztrácí na dramatičnosti, zapamatovatelných scénách a vůbec nějaké hloubce (prostě druhý Kult hákového kříže to opravdu není), ovšem boduje v atmosféře a dobrých charakterech, resp. v dobře vybraných hercích. A pořád mě nepřestane udivovat (a rozesmávat) ten fakt, jak si může Američan navléknout hakenkreuz, ale tak idiocie jistých lidí je nekonečná. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

docela sem se těšil až uvidím jak se Harry dal k náckům,ale musím uznat že výsledek je lehce rozpačitý.Téma je fajn,Radcliff i přes štěněčí výraz hraje celkem slušně,ale to je všechno.Celkem bych očekával mnohem větší drive a naléhavost,ale to Imperium prostě nemá.Zkraje je to vlastně dost uspávací (určitě na tom má podíl i ne moc dobře zvolená hudba) a i po přechodu hlavního hrdiny k nacistům se nic moc nezmění.Tempo je hodně rozkolísané a je místy problém udržet pozornost.Potenciál tu každopádně je,ale druhý Kult hákového kříže se nekoná....60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kvalitné B-čko. Spočiatku som myslel, že sa dej odohráva koncom sedemdesiatych rokoch- súdiac podľa Radcliffeovho outfitu a účesu, ale to nie je jediný nezmar tohto filmu. Druhým je prežúvanie Colletteovej a tretím očividný nedostatok financíí. Ale napätie to má, priznávam, a za to udeľujem jednu hviezdičku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plusy: presvedčivý Daniel Radcliffe, dobré typy hercov stvárňujúcich skinhedov, agentov FBI a rasistov (byť mocným hollywoodskym producentom, obsadzujem Chrisa Sullivana do každého tretieho filmu) a dosť napínavé okamihy, kedy tuhne krv v žilách. Mínusy: viaceré postavy a dejové línie šumia do stratena a nakoľko je scenár dosť podriadený realite, odpyká si to napríklad finále, ktoré je veľmi komorné (ale nakoniec možno, svojím spôsobom, o to napínavejšie). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)
  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama