Reklama

Reklama

PragueNight

Trailer

Videa (2)

Trailer

Recenze (19)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je to všade vo veľkomestách - prostitútky, prostitúti, narkomani, bezdomovci. Zopár z nich tuná vypovedá o svojom osude. Najzaujímavejší je samozrejme ten s prsteňmi a nalakovanými čiernymi nechtami. Ale zase, reportážne médiá a časopisy mu za uplynulé dva roky venovali toľko priestoru, že nič nové sa divák nedozvie. Od obstarožných šľapiek tiež nie. Keď boli mladé, užívali si slávy, peňazí a záujmu všakovakých pánov, teraz trú biedu s núdzou, pričom neutešený stav si vylepšujú pervitínom, metadonom a heroínom. Zobrazenie polosveta vyčnieva dvomi skutočnosťami - režisér otravuje s natrčeným nahrávacím mobilom a väčšinou sa tvári strašne kokotsky nezúčastnene (akoby bol v štúdiu za sklom), čo nejakú veľkú hodnotu filmu neprináša. Druhým faktom je rozpor názvu s jeho obsahom - minimálne tretina filmu sa totiž odohráva za dňa. K zvýšeniu hodnotenia to veľmi neprispieva, skôr naopak. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ach jé, pořád to dokolečka omílané tvrzení o nepříznivém osudu. Ano, velmi nepříznivý, ale ani jednoho drogového dealera nebo prostituta/prostitutku k tomu nikdo nenutil! Byla to jejich volba, jejich svobodné rozhodnutí dobře vydělávat a zdánlivě tak snadno! Dolce far niente! Je mi líto! Dnes jsem mluvila s pracovnicí Kauflandu, která přijímá nové síly. Říkala, že mladí nemají zájem. Přicházejí s požadavkem 30 tisíc, volné víkendy apod. Být u pokladny v Kfl není žádná sranda a k tomu za 15 tisíc kaček. Nechceš dělat? Inu, pak je tu vždycky ještě ta možnost "jít šlapat". Docela mne pobavilo, jak ty obstarožní dámy provozující tzv. nejstarší řemeslo, mluvily o "práci". A tento týden jsem si všimla v jiném supermarketu, tentokrát šlo o Albert, jak staré paní tam sedí u pokladny! Jsou milé, práci zvládají a nestěžují si, jak k nim byl osud krutý. ()

Reklama

Forty- 

všechny recenze uživatele

Zaujimavi ludia, ktorych postihol tazky osud. Dokumentarista to trosku odflakol, rozhovory posobili nepripravene. Najviac mi vadil velmi nekvalitny zvuk - chapem, ze je to amatersky dokument, ale dalo sa to aspon doladid softverovo. Hodnotenie davam sice nizke, ale tie pribehy ludi za pozrenie celkom stoja. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument je na úrovni takého študentského, ale je to tak akurát. Jiří Pluskal sám žil na ulici 3 roky, a tak sa mu určite podarilo ľahšie zohnať reálnych bezdomovcov s výpoveďami. Druhá polovica je nudnejšia ako tá prvá. Každopádne Pluskal by svojim bývalým kamošom mohol dať recept na to, ako sa dostať z bryndy, čo by mohlo byť účinnejšie než natočiť o nich dokument. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dokument ze zajímavého prostředí. Smutný je akorát, kdo byl ochotný se zúčastnit natáčení a vydělat si pár kaček - děsivě vypadající vysloužilý prostitut Karel, či dámy 50+ provozující nejstarší řemeslo, vzpomínající na starý časy. A k tomu pár sice mladších ročníků, ale beznaděj a fet všude kolem. Hodnocení je těžký, provedení je bídné, ale za snahu a výběr lidí 3* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jiří Pluskal sám na ulici žil 3 roky a s vystupujícími bezdomovci se blízce znal. (honzik10)

Reklama

Reklama