Reklama

Reklama

Naušika z Větrného údolí

  • Japonsko Kaze no tani no Nausicaa (více)
Trailer

Obsahy(1)

KAZE NO TANI NO NAUSHIKA (Naushika z Údolí větru) je prvním ryze autorským filmem známého japonského režiséra animovaných filmů Hayao Miyazakiho. Děj se odehrává dlouho po velké katastrofě, nazývané Sedm ohnivých dnů, jež prakticky smetla celou tehdejší civilizaci. Lidé nyní žijí jen na několika málo místech (v knížectvích), která ještě odolávají rozšiřování tzv. Pustiny. I v takto vyhrocených podmínkách si tato lidská společenství spíše konkurují, než aby si navzájem vypomáhala. Na filmu, jehož hlavní hrdinkou je mladá dívka, je rovněž patrný silný ekologický podtext. Oba tyto atributy jsou, spolu s výborným technickým zpracováním, pro Miyazakiho filmy typické. (dbt)

(více)

Diskuze

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Jestli má někdo rád hudbu z tohoto a jiných filmů Miyazakiho, tak www.cd-soundtrack.cz nabízí za dobrou cenu Cesta do fantazie, Princezna Mononoke, a už dost draho pak Ponyo a čerstvě i Laputa, Totoro a Naušika, popř. doporučuji i výtečný soundtrack z Průvodce. Ceny vysoké, ale holt daň za exotiku na našem malém trhu :-(

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě, kdy přesně ČT nadabovala tento film, jelikož je mi docela líto že český dabing nebyl obsažen v DVD od filmhousu. 

mollie

mollie (hodnocení, recenze)

pro studenty od 20 let - je to horor, neni to pohadka - nedoporucuji pro mladsi 20 let

koc257

koc257 (hodnocení, recenze)

Nevada: Normálně jsem se zeptal přes stránky filmx.cz ;)
Tyckin: Taky doufám, že to nebude jeden za rok, ale výjde to všechno příští rok!

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

No jestli během příští roku vyjdou všechny ty tři kousky, tak je to OK, ale pokud to bude kus za rok, tak distributora vyhodím do vzduchu :-)  Přecijen Ponyo vyšlo po odkladech na jaře a to už je celkem dlouhá doba.

koc257

koc257 (hodnocení, recenze)

Tak podle pana Sehnala z HCE by jsme se měli dočkat zbytku Miyazakiho filmů (konkrétně Totoro, Laputa a Kiki) na DVD příští rok.
Tak snad už konečně a bez průtahů jako u Ponyo;)

koc257

koc257 (hodnocení, recenze)

Tyckin: Každopádně děkuji za českou verzi! Mohla by se někdy hodit:)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Tak při vyhledávání přímo na Ulož.to moji dabovanou verzi Naušiky nenajdete, jedině přímo přes odkaz či vygooglit, hotl občas jim to takhle zlobí.

hickok

hickok (hodnocení, recenze)

EDIT: kdybyste mi někdo chětl napsat jaké anime tituly jsou u nás k mání tak se nestyďte a klidně mi to hoďte do vzkazu, nějak ztrácím přehled:D

hickok

hickok (hodnocení, recenze)

DOBRY DOBRÝ:) už tahám
Nevada: díky za zmínění Mononoke, nevěděl jsem, že vyšla na DVD, musím si zase riozšířit sbírku originálních anime:)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Dabovaná verze (TV nahrávka) ke stažení už je k dispozici!
Tak už se to povedlo, uploadnul jsem to ráno v práci kdy není server tak vytížen jako večer. XviD verze (pro kompatibilitu se stolním DVD přehrávači máte zde:
http://www.uloz.to/10838421/nausika-z-vetrneho-udoli-cz-avi
Doufám, že se nahrávka i převod proběhl bez chyb (malinko mi hapruje TV signál).

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

No, trochu větší děti se nad mrtvolami jen ušklíbnou a ucedí: "a to je jako všechno?" ;o)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

No Naušika zrovna moc pro děti vhodná není, trošku moc mrtvol :-))
Film už mám připravený (1,1GB v XviDu), ovšem server Ulož.to je zdá se přetížen, upload už mi 4x spadnul, tak snad zítra tam tu dabovanou verzi úspěšně pověsím. Dnes nejsou zdá se okolnosti nakloněny :-(

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Disk: to určitě. Ale občas má člověk chuť pustit nějaké anime dětem a bez dabingu to nejde...

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Hlavně japonština je krásný jazyk na poslouchání a k anime jednoduše patří.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Neudělá-li to někdo za mne, v pondělí či úterý večer to hodím na www.uloz.to v XviD formátu, co bych neudělal pro fandy mého nejoblíbenějšího režiséra :-)
Pořídil jsem si tu nahrávku z TV a též byl překvapen dabingem, takže kdo má zájem o dabovanou verzi, bude mít možnost. Ale jak jsem letmo poslouchal, originál je lepší, ostatně jako v 99%, originál zvuk je prostě originál zvuk.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Tak jestli máš DVD co loni vyšlo, tak to máš i s tím dabingem, ne?

hickok

hickok (hodnocení, recenze)

Oni to davali česky?! Každý pátek to je titulkama, ale teď to dají česky... A já blbec se nedíval, protže mám DVd, tak snad někdy příště.

DruidKarel

DruidKarel (hodnocení, recenze)

Dotaz, nahrával někdo včera tenhle film a nebo jej má aspoň s českým dabingem. Moc bych o něj stál, protože mi tenhle film včera unikl... :-( Děkuju za případnou poštu.

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Jim začnu posílat výhružné dopisy :-))) Každopádně jsem poslal děkovný mail ČT2 za to že si na Miyazakiho vzpomněli, měli radost z mé pozitivní reakce na film i ČT2 obecně. Co mne překvapilo, že to dávali s dabingem. Nahrávku pak mohu použít pro zapřísáhlé odpůrce titulků :-)

koc257

koc257 (hodnocení, recenze)

Tyckin: No stačí zatlačit jen na jednoho distributora. Na všechny zbylé Miyazakiho filmy má práva HCE. Totoro už slibovali, ale kdy se ho dočkáme, to fakt netuším. Dobře víme jak oddalovali Ponyo, tak s ostatními filmy to bude podobné, bohužel:( Tak snad se do toho důchodu vůbec dočkáme:)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

To Naslund - krom Totora a Kiki ještě Laputa, o tom žádná :-) Porco Rosso a Lupin III už vysloveně nezbytně mít origoš nemusím, ale ani tím nepohrdnu. Každopádně ty tři bych fakt rád, chtělo by to nějaký bičík na distributory, ať se trochu více snaží, rád bych to měl ještě do důchodu :-))

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Jak se to vezme, Včelka Mája, Willy Fog a Pokemoni jsou v telce poměrně často :-) A z těch známějších filmů toho podle mě vyšlo už celkem dost, protože jich až tolik není. A dospělejší seriály do televize? No až jim bude trapné po desáté opakovat Simpsony, tak snad pustěj Death Note, nebo Bebopa a pak to už snad půjde.

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Naslund: Všechny vydané filmy vlastním. Většinou vyšly v edici FilmX, takže doufám, že tam vyjdou i ty další. Ale jinak je to fakt bída, anime v Česku ještě dlouhé roky pšenka nepokvete...

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Momentálně je od něj na českém trhu, Naushika, Mononoke, Cesta do fantazie, Howl a Ponyo.... takže už toho moc nezbývá. Já chci už jen Totora a Kiki. Kdo by to byl čekal před třemi lety, že se tak urodí...:-)

Tyckin

Tyckin (hodnocení, recenze)

Taky už ji mám nějaký ten pátek na DVD, ale moc oceňuji, že si konečně někdo vzpomněl na Miyazakiho a daj snad i jeho další super kousky, ačkoli to asi zaujme malou část populace, ostatně stejně jako celá ČT2. Ale i tak chválím, je to pokrok :-)

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

tak už mám dvd taky ,spokojeně jsem si ho vezl z uh. hradiště až domů. Provedení obalu je slvělé takhle by to u mých oblíbených filmů mohlo být vždycky

nodiggity

nodiggity (hodnocení, recenze)

Musel jsem se domluvit s paní od novin, která Naušiku objednala. První den nepřišla (byť byla uvedena v dodacím listu), po 2 dnech na mě už ale čekala. Doporučuji to zkusit tímto způsobem.

Lazyt

Lazyt (hodnocení, recenze)

vidím že statečně běháte po trafikách. Jelikož bydlím na dědině pokusím se aspon tento film v trafice najít. (škdoe toho dabingu)

Reklama

Reklama