Reklama

Reklama

Hon na pačlověky

  • Nový Zéland Hunt for the Wilderpeople (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr. Souhrou okolností se totiž Ricky, který dosud příliš nepřišel do kontaktu s přírodou, ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (neodolatelný Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji... Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2016] Taika Waititi utočí v Karlových Varech podruhé a opět mě naprosto dostal jako obrovská studnice vtipu, originality a žánrové pestrosti. Hon na Pačlověky může působit šablonovitě, ale Waititi je opravdový mistr v převedení stokrát omílaných konceptů do tak atraktivního hávu, že Vám spadne čelist. Absurdita celého filmu vypointována do nejmenších detailů a výborných vedlejších postav. Škoda, že zrovna v závěrečném honu na dvojici uprchlíků filmu lehce dochází dech. Ale i tak se jedná o výbornou komediální jízdu v nádherné novozélandské přírodě. Místní odpady několika uživatelů a jejich důvody absolutně nechápu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

....to bola konejšivá pesnička a konejšivá klobáska....TO BOLO TEDA NIEČO....naivné, kvázi prvoplánové umenie, ktoré buď dáte absolútne alebo ani trocha....ja som sa zabával....paradoxne, akonáhle začal "hon", trošku sa stratilo tempo...každopádne, neodolateľné obsadenie, Ricky a Rima Te Wiata čoby Bella !! A geniálny koment JFL !! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi mě poslední parodií na upíry rozesmál na tolik, jako hodně dlouho nikdo jiný. Předpokládal jsem tedy, že Hon na pačlověky bude v podobném duchu, jenže to jsem se trošku přepočítal. Rozhodně se nejedná o nevtipný film. Jen mi dobrý nápad a omezený vtip přetlačila novozélandská krajina, která je tou hlavní a nejdůležitější postavou celého filmu. Jasně, taky v tom má dost prsty ten malej tlustej kluk, co prezentuje národ Maorů potlačený současným komerčním světem, ve kterém v jeho případě vládne černej gang raperů v čele s Jay-Z. Jenže jsem se nemohl zbavit dojmu, že jeho postava je občas trošku za hranou v porovnání s tím, v čem jsem žil já. Po filmu jsem měl až skoro pocit, že dnešním mladým přestávám rozumět a to jsem jejich součástí byl ještě před nedávnou dobou. Taika Waititi to ale směřoval dobře a tak dnešní moderní svět chytře postavil proti samotné přírodě, ze které Maorové vychází, a i když byl závěr dost brutálně přepálenej, tak mě to pořád na necelé dvě hodiny dokázalo bavit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem zakončil dnešní den s Taikou Waititim a i tentokrát jsem se přes dvě hvězdy nedostal. Kdybych se měl o toho vyžraného hajzlíka (pardon, morbidně obézního, problémového hocha) starat já, šlo by jednoznačně o krátkometrážní snímek, protože by své chování v úvodu nemohl přežít. Čím déle jsem film sledoval, tím větší jsem nabíral jistotu, že jde o typický rodinný snímek, ve kterém děj i přes mnohá nepravděpodobná dobrodružství směřuje neodvratně k dobrému konci, což mě moc nebere. Nic proti dobrým koncům, ale ten příběh byl prostě slabý. Fakt jsem nechápal, proč napsali hercům do scénáře opakovaně větu o tom, že je kolem milión hektarů buše, když pak oba uprchlíci neustále o někoho zakopávali. Chabé. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nevrlý, postarší vidlák z novozélanské buše a problémový kluk bez rodičů jsou na útěku před zákonem tak dlouho, až k sobě najdou cestu. Velice "low key", jednoduchý příběh, který je ale vyprávěný velmi obratně a se srdcem na správném místě. Tenhle příběh o dvou sympatických loserech, je odlehčený trochu ujetým (novozélanským) humorem, který mi trochu připomněl starší dílka Petera Jacksona. Příroda je nádherná a oba hlavní protagonisté své role zvládají s přehledem - mladý Julian Dennison má přirozený talent a Sam Neill je zkušený veterán, který má i ve svém věku obrovské charisma. Příjemné je, že tenhle film patří do kategorie "zahřeje u srdíčka" bez toho, aby byl patetický. 70 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (19)

  • Jde o první novozélandský film, který během otevíracího víkendu v novozélandských kinech vydělal více než milion novozélandských dolarů. (Hal_Moore)
  • Narozeninová scéna se zpěvem písně "Happy Birthday" se natáčela desetkrát, dokud tvůrci nezjistili, že na ni nemají práva. Tak na místě byla ihned vymyšlena píseň "Ricky Baker, It's Your Birthday". (Hal_Moore)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Sam Neill se potká s Thorem

Sam Neill se potká s Thorem

25.09.2016

Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Karl Urban... ve třetím Thorovi nebude o slavné herecké přírůstky nouze. V Marvelu očividně dělají všechno proto, aby přišli s impozantním závěrem trilogie, a teď máme… (více)

Reklama

Reklama