Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po tom krásném giallo rozjezdu (morbidní úvodní titulky a vražda sličné dívky tajemným vrahem v černých rukavicích s pitvorným skřetím přívěškem) Herz rezignoval na temnější atmosféru a film je nevzrušivou detektivkou s nijak překvapivým vyústěním. Prostředí horských chat se mi ale líbilo, mladá Veškrnová, která mě nikdy nějak extra nebrala, hlavní roli bez problémů utáhla a navrch to má zajímavý hudební doprovod. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je bohužel hodně špatný film. Můžu jen konstatovat, že mě bavila akorát tak krásná krajina kolem. Dagmar Havlová a její uvřeštěný styl hraní mě absolutně nebaví a spíše byl po chvíli otravný. Člověk to je schopen akceptovat ještě v Co je doma, to se počítá, pánové..., ale tady už ne. Jediný Ilja Prachař se snažil držet tenhle snímek jakž takž v mezích. Navíc se opravdu jen těžko může tohle veledílo počítat jako krimi film. Vždyť příslušník pátrá až v posledních patnácti minutách. Do té chvíle se Anna motá sem a tam. Ve filmu absolutně nefunguje hudba. Ta rádoby dramatická muzika nebo podkres, když někdo něco zajímavého řekne, sklouzává až do fraškoidnosti. Ale zase je to s ohledem na sedmdesátá léta. Mě ale ještě zaráží naprosto nedobrý střih. Závěrem musím konstatovat, že tady byl na zabití především celý film. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Pohodový detektivní film pro klidný večer s velmi příjemnou ústřední písní. Veš-krnová hraje (nehraje) skvěle v roli infantilní milé blbky, která jí vždy seděla. Opět perfektní Karel Augusta a Ilja Prachař báječně doplňují jednoduchý, přesto hezký příběh. Žádná propracovaná detektivka, ale spíše klasická pocitovka Juraje Herze, který to prostě umí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to zas až tak hrozný. Veškrnová tu hraje takovou optimistickou holku, která čerstvě opustila děcák a snaží se někde upíchnout. A mezi tím hledá, co se stalo kamarádce. Největším kladem tohohle filmu je, že ukazuje spíš mimoděk dobu socialismu - jak se tehdy žilo, jedlo, jak lidé přemýšleli. To mě na tom asi bavilo nejvíc. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem, nejsem a s určitostí nebudu nikdy zaměřen na kriminálky. Zde ale jsem udělal výjimku. Filmu v podstatě nemám co vytknout. Nechybí mu nic, co by pořádná krimi měla mít. Vidíme solidní příběh s dobře odvedenými hereckými výkony. Musím vyzdvihnout paní Dagmar, na které ve snímku bylo vídět, že z ní bude výborná herečka. Děj nás drží v napětí. Je škoda, že v dnešní době se takové kriminálky netočí. V čem je chyba? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Píseň "Až přijde déšť do trávy spát", kterou ve filmu zpívá hlavní hrdinka v podání Dagmar Veškrnové, nazpívala o dva roky později na své LP-album "S písní vstříc ti běžím" Helena Vondráčková. V jejím podání má pozměněný text a soutěžila s ní také na Festivalu filmových písní v Isntabulu. (Willy Kufalt)
  • Štáb bydlel po dobu natáčení v téže chatě, kde se film odehrává. (M.B)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama