Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

rigby 

všechny recenze uživatele

Půvabný umělecký animák, který navazuje na světovou tradici českého animovaného filmu. Skvěle jsem se bavil, jak smíchem, tak pláčem. Jen prostřední příběh byl trochu slabší dějem, i když v závěru byl hodně silný. Kromě vynikajícího technického zpracování je nutné pochválit i perfektní scénář. A Sluneční hrob v závěru potěšil. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme bývali animátorská velmoc. Jsem rád, že si na to i dnes občas někdo vzpomene. Hodnocení je hlavně za výtvarnou stránku, i když jednotilvé kousky "pásma krátkých filmů" se mi líbily i scénáristicky, jak laskavý Antonio Cacto, psychedelický Maják, tarantinovský Velkej chlap, tak i ntermezza Na draka 1-3. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní historiek som mal pocit, že som na študentskom festivale na sekcii tie vysokorozpočtovejšie diela. Nemôžem celku uprieť, že každá historka je úplne odlišná, čiže sa nezlievajú dokopy. Prvá má najlepší scenár, druhá je atmosfericky najsilnejšia a najoroginálnejšia a tretia má najväčšie gule. Ale žiadna z nich sa nedostáva nad priemer. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Originální český animák, který má nápad vtip i výborné technické zpracování. První díl se trochu vleče, ale má opravdu milé zakončení. Druhý je skoro filosofický a k zamyšlení a rozhodně originální. Třetí je taková oddychovější záležitost. Gangsterka po Česku s obstojnou mírou kadence vtipných scén. Celkově hodnotím jako velmi dobré dílo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První historka s Budařem krásně smutná, druhá historka úlet, třetí historka prdel po Tarantinovsku (celou dobu jsem si myslel, že jednoho z těch dvou mafiánů dabuje Genzer a druhého Čtvrtníček a on to nebyl ani jeden, shit :-). Ale svojí poetiku mají všechny tři, včetně těch intermezz s drakobijcem. No a samozřejmě ta animace- tleskám, včetně audiovizuálna. Prostě tohle se povedlo, jen víc takovýchto artových radovánek. Co bude teď? Teď? Teď bude tečka, je konec komentáře, Franku... A kurva. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama